Gemeente Soest

Nassauplantsoen

Datum: 10/03/2006

Ondergrondse afvalcontainers Nassauplantsoen volgende week geplaatst

Na overleg tussen omwonenden en de gemeente, worden volgende week aan het Nassauplantsoen ondergrondse afvalcontainers geplaatst. Er komen in totaal vier containers: twee voor papier en twee voor glas. De geplande ondergrondse textielcontainer vervalt, waardoor op deze locatie bij de ondergrondse containers geen textiel kan worden ingeleverd. Nadat de ondergrondse containers zijn geplaatst, worden alle bovengrondse containers verwijderd.

Afspraken met de omwonenden

Over de inrichting van de locatie van de ondergrondse afvalcontainers zijn afspraken gemaakt met de omwonenden. Het voetpad vanaf het plantsoen wordt recht doorgetrokken naar de straat en het bestaande voetpad vervalt. Daar wordt passend groen ingeplant.

Discussie over de locatie

De discussie over de locatie voor ondergrondse afvalcontainers aan het Nassauplantsoen duurde bijna een jaar. Op verzoek van de omwonenden heeft de gemeente vorig jaar gedurende vier maanden een proef uitgevoerd, waarbij bovengrondse containers tijdelijk op het parkeerterrein achter het postkantoor aan de Steenhoffstraat zijn geplaatst.

Proefperiode

Uit de proef bleek dat er aan het Nassauplantsoen meer afval werd ingezameld dan op de proeflocatie Steenhoffstraat. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om de ondergrondse afvalcontainers te plaatsen aan het Nassauplantsoen. Hoewel de omwonenden van mening blijven dat deze proef niet eerlijk is verlopen, vindt de gemeente dat zij een zorgvuldige en evenwichtige belangenafweging heeft gemaakt.

De komst van de ondergrondse afvalcontainers levert een mooier beeld op van het Nassauplantsoen. De ontwikkelingen op het terrein van de Lindenhof zijn ook gebaat met de komst van de ondergrondse afvalcontainers. Anders zouden de bewoners van de nieuwe Lindenhof tegen de oude bovengrondse containers moeten aankijken.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer