AutoRai

Daihatsu D-Compact Wagon: compacte MPV met een riante binnenruimte

(3/10/2006)
Tijdens de vorige week geopende Autosalon van Genève heeft het publiek kennis kunnen maken een nieuw en bijzonder conceptmodel van Daihatsu: de D-Compact Wagon. De auto is vanwege zân extreem ruime en comfortabele interieur voor zeer uiteenlopende doelen te gebruiken, maar is compacter dan de conventionele MPV.
Daardoor is de D-Compact Wagon praktisch en gebruiksvriendelijk tegelijk. Bovendien weet de auto zich te onderscheiden door een in het oog springende vormgeving. Naar verwachting wordt de D-Compact Wagon in 2007 voor de Europese markt in productie genomen.

Binnenruimte
Hoewel de carrosserie nog geen 4 meter lang is en de auto een draaicirkel heeft van slechts 9,8 meter, beschikt de D-Compact Wagon over een ongekende binnenruimte. Wanneer de achterbank in zijn geheel neergeklapt wordt, ontstaat er een bagageruimte die tot de grootste in zijn klasse gerekend kan worden.

Techniek
De D-Compact Wagon wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 1.5 liter 16V DVVT-motor (dynamische variabele kleptiming). Deze krachtbron weet een laag brandstofverbruik en pittige prestaties uitstekend te combineren. De motor is krachtig bij acceleratie op hoge snelheden, maar heeft ook voldoende koppel in het lage en middelste toerengebied, waardoor snel wegrijden vanuit een stilstaande positie heel eenvoudig is. De auto is bovendien voorzien van Daihatsuâs âIntelligente Katalysatorâ die met geavanceerde technologie de uitstoot van schadelijke stoffen aanzienlijk weet te beperken.

BedrijfsautoRAI.nl