Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 10-03-2006

Overtreden lokaalverbod

MIJDRECHT Een 30-jarige Mijdrechter is donderdagavond aangehouden nadat hij zich ondanks een verbod in een jongerencentrum aan de Rondweg ophield. Omstreeks 21.15 uur werd de politie gebeld. De agenten hielden hem aan en maakten op het politiebureau proces-verbaal tegen hem op.

Verkeerscontroles

KOCKENGEN Een snelheidscontrole op de provinciale weg N401 van 10.00 tot 12.00 uur leverde donderdag 22 overtreders op. In totaal controleerde de politie 601 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/uur, terwijl de limiet 80 is.

LOENEN AAN DE VECHT Tussen 09.00 en 10.15 uur schreven agenten donderdag op de Rijksstraatweg zes bekeuringen uit. Drie voor het niet dragen van de autogordel voorin, één voor achterin en twee personen kregen een bekeuring omdat zij geen rijbewijs of APK-bewijs konden laten zien.

MONTFOORT Van 16.45 tot 18.15 uur controleerden twee agenten de geslotenverklaring op de Slotlaan en Achthoven-West. Verschillende omwonenden ervaren overlast van automobilisten die de geslotenverklaring negeren. Daarom controleerde de politie en schreef zij donderdag 19 bekeuringen uit.

Controle bij voetgangersoversteekplaats

MAARSSEN - De politie heeft donderdag naar aanleiding van meerdere klachten van voetgangers een controle gehouden bij de oversteekplaats op de Safariweg bij het NS-station. De agenten schreven alleen een bekeuring uit aan automobilisten die doorreden terwijl er al een voetganger op de oversteekplaats liep. In totaal waren dit zeven bekeuringen. Ook kregen twee automobilisten een bekeuring omdat zij hun passagier op de voetgangersoversteekplaats lieten uitstappen. Er waren overigens veel automobilisten die geen bekeuring kregen, maar toch in overtreding waren omdat zij niet stopten terwijl een voetganger aanstalten maakte om over te steken.

Dertien personen droegen geen verplichte autogordel en vier parkeerden hun auto op de verkeerde plek. Eén automobilist was onverzekerd, één gebruikte de rijbaan niet en een scooterrijder droeg geen helm. Ook deze weggebruikers kregen een bekeuring.

Pool met vals geld

WOERDEN Donderdagmiddag liep een 34-jarige Pool tegen de lamp toen hij met een vals biljet van 100 euro schoenen wilde afrekenen in een winkel aan de Voorstraat. Winkelpersoneel vertouwde het niet en schakelde de politie in. Om 15.30 uur namen agenten de man mee naar het politiebureau, waar nog meer biljetten voor onderzoek zijn ingenomen. Hij gaf een valse naam op en zei niet te weten dat de biljetten vals waren. De man is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Halt-straf na stelen snoep

HARMELEN Twee jongens van 12 en 13 jaar zijn donderdag in hun woonplaats betrapt toen zij snoepgoed stalen uit een winkel aan de Dorpsstraat. Een winkelmedewerker schakelde om 16.35 uur de politie in en de agenten namen de jongens mee naar het bureau. Daar werden hun ouders geïnformeerd, die akkoord gingen met een Halt-straf voor het tweetal.