Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Verkeerscontrole Verkeershandhavingsteam

Publicatiedatum: 10-3-2006 10:24:47

Arnhem Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft donderdag van 15.00 tot 18.00 uur op de Thomas A. Kempislaan een verkeerscontrole gehouden. Met de lasergun is de snelheid van 250 passerende voertuigen gemeten en zijn de inzittenden gecontroleerd op het dragen van de autogordel. 46 Bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/h en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/h. Op de Sonsbeeksingel is tussen 18.30 en 21.30 uur gecontroleerd op het negeren van roodlicht, het dragen van de autogordel en de helm. Voor de diverse verkeersovertredingen zijn twaalf bekeuringen uitgeschreven. Een motoragent die door de regio surveilleerde schreef ook nog vijf bekeuringen uit, onder andere voor niet handsfree bellen en het negeren van een roodlicht.

De combinatie te hard rijden en door rood rijden is erg gevaarlijk. Want als de ene bestuurder een rood verkeerslicht heeft, heeft de andere al groen. Even snel door rood rijden, gaat vaak gepaard met hoge snelheid en kan ernstige gevolgen hebben. Daarom controleert het Verkeershandhavingsteam op het rijden door rood.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---

West-Veluwe Vallei

---

Snelheidscontrole Subjectieve Onveiligheid

Publicatiedatum: 10-3-2006 10:23:00

Terschuur - In het kader van het project Subjectieve Onveiligheid, heeft het regionale Verkeershandhavingsteam donderdag tussen 08.00 en 10.00 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de Eendrachtstraat. De toegestane maximumsnelheid is hier 50 km/h. Met de lasergun is de snelheid van 150 passanten gemeten. 21 Bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/h. Het buurtplatform uit de dorpen Zwartebroek en Terschuur heeft geklaagd bij de gebiedsagent over het doorgaande verkeer. In overleg tussen de gebiedsagent en het Verkeershandhavingsteam is besloten hier de komende tijd regelmatig te controleren.

Het Verkeershandhavingsteam houdt snelheidscontroles op 28 geselecteerde trajectwegen binnen en buiten de bebouwde kom. Op deze wegen gebeuren veel ongelukken met ernstige afloop. Uit onderzoek door de verkeersadviseurs van de politie Gelderland-Midden is gebleken dat de meeste veelal veroorzaakt worden door te hard rijden. Op basis van deze onderzoeken houdt het Verkeershandhavingsteam daarom verkeerscontroles. Echter, met enige regelmaat wordt geklaagd over verkeersonveilige situaties, waar dit niet ondersteund wordt door objectieve cijfers zoals het aantal ongevallen. Daarom is het project subjectieve verkeersonveiligheid is gestart met als doel deze onveiligheid te verminderen.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---

Snelheidscontrole Verkeershandhavingsteam

Publicatiedatum: 10-3-2006 10:19:16

Nijkerk - Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft donderdag op de Barneveldseweg een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen 10.00 en 13.30 uur is de snelheid van 650 passerende voertuigen met de lasergun gemeten. Veertien bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/h en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/h. Met de radar is de snelheid van 1.430 passanten gecontroleerd. Hier reden 49 bestuurders harder dan de toegestane 60 km/h.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421