Persberichten district Heuvelrug, 10.35 uur

Utrecht, 10-03-2006

Vriendendienst leidt tot aanhouding

DOORN- Een 19-jarige inwoner van Driebergen is donderdagavond aangehouden in Doorn wegens diefstal van een fiets.

Agenten zagen de man omstreeks 21.55 uur lopen over de Dorpsstraat met een mountainbike over zijn schouders en spraken hem aan. De verdachte vertelde dat hij kort geleden een fiets had geleend van een vriend en dat deze in Driebergen was gestolen. Donderdagavond zag hij de fiets staan bij het postkantoor in Doorn. Hij besloot deze mee te nemen en aan zijn vriend terug te geven.

De man was al bijna bij het huis van zijn vriend. De agenten besloten zijn verhaal te verifiëren. De vriend was niet thuis, maar diens ouders bevestigden het verhaal. Ze vertelden echter ook dat de fiets van hun zoon niet zwart was, maar blauw. De Driebergenaar bleek de verkeerde fiets te hebben meegenomen. Na verhoor mocht de man weer vertrekken. De politie bekijkt hoe deze zaak wordt afgedaan.

Verlichtingscontrole

VEENENDAAL In Veenendaal zijn donderdagavond op diverse locaties fietsers gecontroleerd op verlichting. In totaal werden daarbij 17 bekeuringen uitgeschreven, waarvan één voor rijden door rood. Gecontroleerd werd op de Zandstraat, de Hubert van Zuilenweg, het Boompjesgoed en de Rembrandtlaan.

Scholier aangehouden voor diefstal

VEENENDAAL Een 15-jarige scholier uit Veenendaal is donderdag op school in zijn woonplaats aangehouden. De jongen bekende een dag ervoor een jas te hebben gestolen van de kapstok.

In de school aan het Boompjesgoed hangen diverse cameras. Op de beelden zagen personeelsleden hoe de jongen de diefstal pleegde. Daar hielden ze hem aan en droegen hem over aan de politie. Na verhoor mocht de jongen weer vertrekken. In overleg met de ouders wordt gezocht naar een passende straf.

Snelheidscontrole

ACHTERBERG Op de Maatsteeg en de Veenweg in Achterberg heeft de politie donderdag een radarsnelheidscontrole uitgevoerd. De controle vond plaats tussen 13.30 en 15.00 uur. Daarbij werden 34 overtredingen geconstateerd. Een 33-jarige automobilist uit Rhenen moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij op de Veenweg een snelheid van 114 kilometer per uur haalde. Van de overige voertuigen die passeerden reed de snelste 91 kilometer per uur, terwijl op beide wegen maximaal 60 mag worden gereden.