Dienstenbond CNV

Verslag gesprek bij KeukenConcurrent
10-03-2006

Maandag jongstleden heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de heren Bareman en Paridaens van de KeukenConcurrent en onder-getekende. Dit naar aanleiding van een aantal klachten van werknemers over onder andere werktijden, salariëring, uitkering bij ziekte en toeslagen.

Werkgever heeft in dit gesprek aangegeven wel degelijk de CAO Wonen toe te passen en op sommige punten zelfs meer te doen dan hij conform deze CAO verplicht is.

Werkweek
Werkgever geeft aan dat werknemers gemiddeld niet meer dan 37 uur per week werken. De CAO Wonen kent een 37-urige werkweek gemiddeld, waarbij is bepaald dat er nooit meer dan 5 uur naar boven of naar beneden mag worden afgeweken. Het gemiddelde van 37 uur per week wordt gemeten over een periode van 6 maanden. Ik verzoek u dan ook na te gaan of dit in uw situatie klopt.

Indeling in het loongebouw CAO Wonen
Werkgever heeft aangegeven dat verkopers worden ingedeeld in schaal 5 of 6. Junior verkopers worden in schaal 4 ingedeeld. U kunt zelf aan de hand van de functiebe-schrijvingen in de CAO (blz. 53 en verder) nagaan of u goed bent ingedeeld.

Werken op zondag, koopavond en feestdagen
Werknemers worden door KeukenConcurrent verplicht om 1 avond in de week te werken. Dit is minder dan het aantal avonden dat een werknemer op grond van de CAO kan worden ingezet. Meer dan 1 avond per week werken gebeurt volgens werkgever op basis van vrijwilligheid.

Werken op zondag, feestdagen en op een 6e dag in de week gebeurt altijd op basis van vrijwilligheid.

Vakantiedagen
Werkgever meldt dat alle werknemers 25 vakantiedagen op jaarbasis hebben. Dit is conform de CAO Wonen.

Opleidingskosten
In de CAO Wonen is geregeld dat wanneer de werknemer een opleiding moet volgen van werkgever de kosten volledig voor rekening van werkgever komen en dus ook niet terugbetaald te hoeven worden.

Toeslagen
Als er wordt gewerkt op zon- en feestdagen, wordt er 100% toeslag betaald. Ook overwerktoeslag wordt betaald, maar werkgever geeft aan dat deze niet duidelijk gespecificeerd op de loonstrook is terug te vinden.

Verder verwijs ik naar bladzijde 14 van de CAO waar staat welke andere momenten er toeslag betaald moet worden (of vrije tijd moet worden gegeven).

Uitbetaling bij ziekte
Bij ziekte wordt 100% uitbetaald en er wordt geen wachtdag ingehouden.

Graag hoor ik van u of in uw eigen situatie de CAO Wonen goed wordt toegepast.

Mocht het zijn dat zaken niet in orde zijn, is door ondergetekende met de heer Bareman afgelopen maandag de afspraak gemaakt dat ik direct opnieuw contact met hem opneem en een en ander wordt opgelost.

U kunt mij bereiken via 040-2116674 of bij voorkeur via k.baelemans@cnvdibo.nl