Persberichten district Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 10-03-2006

Verkeerscontrole

IJSSELSTEIN Op de provinciale weg N210 heeft de politie donderdag van 08.00 tot 11.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Zeven bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen gordel droegen, vijf omdat ze door rood reden en één vanwege mobiel bellen tijdens het rijden. Alle overtreders kregen hun bekeuring direct uitgereikt.

Voortgang onderzoek schennispleger

NIEUWEGEIN - De op dinsdagavond 28 februari aangehouden 38-jarige man uit IJmuiden bevindt zich inmiddels weer op vrije voeten. De man was aangehouden op verdenking van het plegen van schennis en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten in het politiebureau. Aan de twee zaken, waarvoor hij dinsdag op heterdaad in Nieuwegein werd aangehouden, worden nog vier aangiften toegevoegd. Het gaat om twee aangiften uit Maarssen en twee aangiften uit Nieuwegein. In alle vier de aangiften gaat het om de verdenking van het plegen van schennis. De verdachte werd in de loop van vrijdagmiddag 3 maart na zijn voorgeleiding in opdracht van de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

(Zie ook Persberichten district Lekstroom van 1 maart 2006: Schennispleger aangehouden).

Hennepkwekerijen

NIEUWEGEIN Donderdag hield de politie op basis van vooronderzoek op twee plaatsen in Nieuwegein controles op de aanwezigheid van hennepkwekerijen. Ook stuitten surveillerende agenten na een tip van een getuige op een kwekerij.

De eerste locatie was een woning aan de Dukatenburg. De bewoner was niet thuis en werd gebeld om de deur te openen. Hij kwam ter plaatse en vertelde de agenten voordat zij naar binnenliepen, dat zij prijs hadden. In de woning werd in twee kamers een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. In totaal werden meer dan 300 plantjes aangetroffen. Alle planten en apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt voor diefstal van stroom en het overtreden van de opiumwet.

Ook was informatie dat in een woning aan de Doornveste een hennepkwekerij zou zitten. Agenten traden binnen, maar troffen niets aan. De ruit die voor het binnentreden werd ingetikt, werd weer gedicht en de politie liet een brief voor de bewoners achter.

s Avonds kregen surveillerende agenten omstreeks 20.10 uur de melding dat een getuige het vermoeden had dat zich in een woning aan de Julianaweg een hennepkwekerij zou bevinden. De agenten namen poolshoogte en troffen in een garage diverse apparatuur aan die nodig is voor een kwekerij. Alle planten waren al geoogst. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.