D66

Van 5 tot en met 8 maart namen deelnemers uit Bulgarije, Macedonië, Moldavië, Albanië en Servië deel aan de IDI Spring Academy 2006. Een multilateraal project georganiseerd door het Internationaal Secretariaat. Het programma was gevuld met interessante sprekers, waaronder Frank Dales, mevrouw Oosterop (D66 burgemeester van Graft de Rijp), Jan Willem Bertens, Jan Hoekema, de heer Ciupaila (specialist in public administration) en de heer Kapteyn (socioloog en voorzitter Association for Democratic Europe). De Academy ging op zondagavond van start met een informeel diner waar Simone Filippini, Internationaal Secretaris, de deelnemers welkom heette. Op maandagmorgen werd de Academy officieel geopend door Aletta Hekker, directeur Landelijk Bureau.

Gedurende drie dagen spraken de deelnemers met elkaar en de sprekers over verschillende aspecten van local governance. Naast interessante lezingen stonden een bezoek aan een stembureau en het stadhuis van Utrecht op het programma. Alice van Rooij, lijsttrekker D66 Utrecht gaf daar uitleg over campagnevoeren in Utrecht. Bovendien waren de deelnemers op 7 maart aanwezig bij de uitslagenavond in Amsterdam. Op 8 maart werd de succesvolle conferentie afgesloten door Dennis Hesseling, bestuurslid communicatie van de stichting IDI. De deelnemers waren tijdens de evaluatie zeer positief over de conferentie en over de bruikbaarheid van de informatie die ze in de voorgaande dagen tot zich hadden genomen.

Een uitgebreider verslag is binnenkort te lezen op www.democrats.nl. Voor vragen en/of informatie over dit project en andere IDI projecten kunt u contact opnemen met Chantal Langejans (c.langejans@d66.nl) of Elisabeth Oppenhuis de Jong (e.oppenhuisdejong@d66.nl). 10-3-2006 10:00