FNV

10 maart 2006 | Manifest van de FNV
De Nederlandse economie veert op. Voor het lopende jaar 2006 wordt een economische groei van 2,5 procent verwacht. De werkloosheid neemt af en de werkgelegenheid groeit. Ministers en politici van de regeringspartijen maken daar ten onrechte goede sier mee. Maar het kabinetsbeleid heeft de nu aflopende recessie juist verdiept. Het procyclische begrotingsbeleid heeft de werkgelegenheid fors aangetast en tot een verdubbeling van de werkloosheid geleid. Daarnaast heeft dit beleid geleid tot grotere inkomensverschillen, en meer en diepere armoede. Via voedselbanken moeten nu zelfs de ergste problemen aan de onderkant worden aangepakt.

Het is tijd om rond het sociaal-economische beleid een nieuwe en creatieve koers uit te zetten voor de komende jaren. Allereerst via het SER-advies over het middellangetermijnbeleid en vervolgens ook in de aanloop naar de verkiezingen van 2007.

Een vernieuwd en modern sociaal-economisch beleid is de sleutel naar emancipatie van groepen die tot nu toe onvoldoende kansen krijgen. Het is dé manier om de talenten van mensen te benutten, ongeacht hun leeftijd, herkomst en sekse. Door een ander en nieuw sociaal-economisch beleid kunnen de gewone wensen van gewone mensen beter vervuld worden. Mensen willen simpelweg werk, waarin ze zich kunnen ontwikkelen en waar ze zich goed bij voelen. Ze willen een redelijk inkomen waar ze leuke dingen mee kunnen doen. Ze willen prettig wonen en prettig leven. Ze willen ongedwongen kunnen uitzien naar een welverdiende vakantie.

Download onderstaand pdf bestand voor meer informatie.

FNV Manifest.pdf