Provincie Groningen

"Sluitende aanpak kindermishandeling" Meer dan 20 partijen ondertekenen convenant "Sluitende aanpak kindermishandeling" 10 maart 2006

Donderdag 9 maart hebben meer dan 20 partijen het convenant "Sluitende aanpak kindermishandeling voor de provincie Groningen" ondertekend. Het gaat om organisaties die hier een rol in spelen, zoals Bureau Jeugdzorg, jeugdzorgaanbieders, maatschappelijk werk en welzijnsstichtingen.

Het convenant is opgesteld op initiatief van de provincie Groningen, met als doel de aanpak van kindermishandeling te verbeteren. Er staan afspraken in over regievoering zorgafstemming en samenwerking in de hulpverlening. Daarnaast gaat het om afspraken over het vergroten van kennis en vaardigheden voor de goede uitvoering van een sluitende aanpak kindermishandeling.

In 2003 en 2004 heeft de provincie Groningen met tal van organisaties die op een of andere wijze betrokken zijn bij de aanpak van kindermishandeling, gesprekken gevoerd. Deze gesprekken vormden de start voor de ontwikkeling van het document dat gisteren werd ondertekend. In opdracht van de provincie heeft het Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling Groningen (CMO) samen met een werkgroep het convenant (PDF, 170 kB) op basis van de adviezen en oplossingsrichtingen van alle betrokken organisaties.

Gedeputeerde voor Welzijn en Zorg, Ineke Mulder, gaf tijdens haar inleiding aan dat 'het accent van dit convenant ligt op een sluitende aanpak van hulpverlening vanaf het moment dat het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling (AMK) heeft geconstateerd dat er sprake is van kindermishandeling of een sterk vermoeden daarvan'.

Mulder benadrukt dat het convenant nog maar een begin is: 'Het komt er op aan de afspraken straks toe te passen in de dagelijkse werksituatie. Wij zullen het invoeringsproces van het convenant de komende jaren gaan volgen. Na een jaar gaan de betrokken partijen met elkaar om tafel om te kijken hoe de invoering verloopt.'

Gerelateerde documenten

Titel en omschrijving
Type
Download
Document icon

Convenant 'Sluitende aanpak kindermishandeling' Document
(173 kb)
Download

10 maart 2006