Politie Limburg-Zuid

Uitzending 21 maart 2006

Vijf zaken in De Gouden Tip op L1-TV

VENLO / MAASTRICHT - In de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op dinsdag 21 maart a.s. roept de politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van vijf misdrijven (onder voorbehoud van actuele ontwikkelingen):

Brandstichting in Blerick
Op zondag 1 januari werd vermoedelijk brand gesticht in een leegstaand winkelcentrum in Blerick. Dit mondde uit in een grote uitslaande brand. Bewoners uit de aangrenzende woning en directe omgeving moesten geëvacueerd worden. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer over deze brand kunnen vertellen.

Diefstal portemonnee in Gennep
Op donderdag 5 januari heeft een onbekende man een portemonnee weggenomen uit een tas die aan een winkelwagentje hing bij Albert Heijn in Gennep. Door een bewakingscamera in de supermarkt werd deze diefstal opgenomen. In de uitzending worden foto's van de dader getoond. Mensen die de dader (her)kennen, worden gevraagd contact met de politie op te nemen.

Insluiping in woning / pinpasfraude in Roermond
Op zaterdag 14 januari hebben onbekenden zich via insluiping toegang tot een woning in Roermond verschaft. Hierbij werd o.a. een bankpas weggenomen. Met deze pas werd getracht geld te pinnen. Deze pas werd echter ingenomen door de automaat. Aan de hand van bewakingsbeelden van de bank hoopt de politie de identiteit van de dader(s) te kunnen achterhalen.

Diefstal Range Rover in Doenrade
Op vrijdag 3 februari wordt bij een garagebedrijf in Doenrade een nieuwe zwarte Landrover, type Range Rover Sport, nog zonder kenteken, gestolen vanaf het bedrijfsterrein. Beeldmateriaal is beschikbaar en wordt getoond in de uitzending. De politie is op zoek naar getuigen en mensen die de dader (her)kennen.

Overval op boerderij-woning / zware mishandeling in Wijlre Op maandag 6 maart heeft een overval plaatsgevonden op een alleenstaande man/boer in Wijlre. De overval is vermoedelijk gepleegd door twee daders. Het slachtoffer raakte hierbij ernstig gewond en moest in het ziekenhuis opgenomen worden. Deze zaak wordt gereconstrueerd en de politie is op zoek naar getuigen.

Als service-item komt in deze uitzending veilig pinnen aan de orde.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 21 maart om 16:00 uur. Diezelfde avond zijn er herhalingen om 17:00, 18:00, 19:00 en 20:00 en 22:00 uur. Ook op woensdag 22 maart wordt de uitzending herhaald in de dagcarrousel tussen 09:30 en 14:30 uur en om 16:30 uur. Vanaf de eerste uitzending zijn alle zaken na te lezen op L1-text pagina 147 en staan teksten en foto's van alle zaken op internetsite www.degoudentip.tv.


---- --