Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 maart 2006

Aanrijding tussen auto en bromfiets

Almelo

Op donderdag 9 maart om 17.30 uur vond een aanrijding plaats op de Plesmanweg in Almelo. Een 71 jarige man uit Almelo verliet een parkeerterrein en reed de Plesmanweg op. Hierbij zag hij een 27 jarige bromfietser die op het fietspad reed over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser, een 27 jarige man uit Vriezenveen, raakte bij de aanrijding gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. (06-030905)

Rijden onder invloed

Enschede

Een 23 jarige man uit Aruba (Nederlandse Antillen) werd op donderdag 9 maart om 20.30 uur aangehouden op de Boulevard in Enschede. Politieagenten zagen de automobilist rijden over de busbaan op de Mooienhof. Hij remde op onlogische plekken en slingerde constant. Op de Boulevard gaven agenten de man een stopteken. Hij had rood doorlopen ogen en maakte een afwezige indruk. Het vermoeden bestond dat de man drugs had gebruikt. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Met toestemming van de verdachte werd een bloedproef afgenomen. Verder was de verdachte niet in het bezit van een in Nederland geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op. (06-030945)

Gewonde bij aanrijding

Losser

Een 34 jarige automobilist uit Losser raakte donderdagmorgen 9 maart gewond toen hij omstreeks 11.30 uur op de Lutterstraat in Losser met een auto in aanrijding kwam. De 34 jarige man reed in zijn auto op de Lutterstraat, verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, begon te slingeren en kwam op de linker rijbaan in aanrijding met een taxibusje. Bestuurder van de taxibus is een 37 jarige man uit Losser. Beide voertuigen werden afgesleept. De 34 jarige man werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-030654)

Inbraak in winkelcentrum

Oldenzaal

In de avond/nacht van woensdag 8 op donderdag 9 maart werd ingebroken in het winkelcentrum De Driehoek in Oldenzaal. De daders verschaften zich toegang tot het winkelcentrum door het forceren van de schuifdeuren. Vervolgens werd in drie winkels ingebroken, de buit bestond voornamelijk uit geld. De inbrekers hebben veel vernielingen aangericht. De politie is bezig met een onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Oldenzaal via het nummer 0900-8866. (06-030590)

Verlichtingscontrole leidt tot aanhouding

Enschede

Op donderdag 9 maart controleerde de politie omstreeks 19.30 uur op het HJ van Heekplein in Enschede een jongeman op zijn fiets. De jongeman, een 20 jarige Enschedeër, voerde geen verlichting. De politie vroeg de 20 jarige naar zijn identiteitsbewijs, waarop hij weigerde deze te laten zien. Nadat de politie hem daar meerdere keren naar had gevraagd en de 20 jarige bleef weigeren, hield de politie hem aan. Tijdens de aanhouding verzette de 20 jarige zich hevig en beledigde daarbij de agenten. De politie boeide de verdachte en bracht hem naar het bureau. Na verhoor kon de verdachte met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (06-030931)

Hennepteelt

Enschede

De politie controleerde op donderdag 9 maart om 13.30 uur een schuur aan de Europalaan in Enschede wegens vermeende hennepteelt. Nadat de deur was geforceerd trof de politie in de schuur in totaal 45 hennepplanten aan en nam deze ter vernietiging in beslag. Later die dag hield de politie een 46 jarige Enschedeër aan. De verdachte kon na verhoor met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (06-029783)

Bedreiging

Enschede

Een 48 jarige Enschedeër meldde op donderdag 9 maart om 17.00 uur dat hij zojuist bedreigd was door een 27 jarige Enschedeër. De 27 jarige kwam kort daarvoor in de winkel aan de Lipperkerkstraat in Enschede, waar de 48 jarige werkt en eiste voor een gekocht artikel zijn geld terug. De 27 jarige had deze auto al met korting gekocht, maar eiste toch dat deze werd teruggenomen door de winkel. Nadat hij zijn zin hierin niet kreeg bedreigde hij de winkelbediende, die daarvan aangifte wilde doen. De politie hield de verdachte daarop aan. Na verhoor kon de verdachte met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (06-030875)

Ageeth Doldersum, Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588

---- --