Politie Gelderland-Midden

Inbraak brengt hennepkwekerij aan het licht

Publicatiedatum: 10-3-2006 11:43:08

Voorthuizen - Een inbraak in een schuur in Voorthuizen heeft donderdag een hennepkwekerij aan het licht gebracht. De eigenaar van de schuur, die het pand verhuurde, ontdekte een inbraak en stuitte vervolgens op de kwekerij. Daarop werd de politie ingeschakeld die de kwekerij heeft ontruimd. Er werden in totaal 732 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. Door het energiebedrijf werd diefstal van stroom geconstateerd. Er zijn door de politie nog geen aanhoudingen verricht, maar de identiteit van de verdachte is wel bekend, aldus een woordvoerder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Winkeldiefstal: 130 euro boete

Publicatiedatum: 10-3-2006 11:42:27

Wageningen - Een 42-jarige vrouw uit Wageningen moet van justitie een boete van 130 euro betalen in verband met winkeldiefstal. De vrouw werd daarvoor donderdagmiddag door de politie aangehouden nadat ze door winkelpersoneel van een zaak aan de Hoogstraat was betrapt. Volgens het personeel zou de Wageningse voor ongeveer achttien euro aan cosmetica hebben meegenomen zonder af te rekenen. Tegenover de politie bekende de vrouw, waarna ze met een boete op zak werd vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs afgenomen na dronkemansrit

Publicatiedatum: 10-3-2006 11:41:49

Nijkerkerveen - De politie heeft donderdagochtend het rijbewijs afgenomen van een 67-jarige automobilist uit de gemeente Nijkerk. De man was door een getuige na een dronkemansrit tot staan gebracht. Volgens de getuige zou de man zou heftig geslingerd hebben tijdens het rijden dat hij de hele rijbaan nodig had.
Gewaarschuwde agenten troffen de getuige en de 67-jarige man omstreeks kwart voor elf aan op de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen. Bij het aanspreken van de man roken de agenten alcohol. Bovendien sprak hij met dubbele tong en had hij moeite om op zijn benen te staan. De man bleek om gezondheidsredenen niet in staat tot het aflegen van een ademonderzoek. Hij werd wel aangehouden en moest de bloedproef ondergaan. In afwachting van de uitslag daarvan is het rijbewijs van de man ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 10-3-2006 11:41:23

Ede - Bij de vrijwel dagelijkse verkeerscontroles door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn donderdag in het district West-Veluwe Vallei 184 boetes uitgedeeld. Hieronder een overzicht van de afzonderlijke resultaten:
o In Wageningen werd tussen zeven en één uur een radarsnelheidscontrole gehouden op de Lawickse Allee. Van de ruim 4400 passanten reden er 57 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 111 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.
o Op de Apeldoornseweg in Otterlo liepen twee hardrijders tegen de lamp. Het VHT controleerde daar tussen acht uur en kwart voor elf 840 passanten op snelheid met behulp van de radar. Hoogst gemeten snelheid was 101 km/u. Op deze weg mag maximaal 80 gereden worden, maar er geldt een adviessnelheid van 60 km/u in verband met de vele bochten in de weg.
o Tussen acht en tien uur werd in Terschuur op de Eendrachtstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 150 gepasseerde voertuigen reden er 21 harder dan 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 79 km/u. Deze controle vond plaats in het kader van de subjectieve veiligheidsbeleving door buurtbewoners.
o Bij een radarsnelheidscontrole op de Barneveldseweg in Nijkerk bleken 49 bestuurders het gaspedaal te diep hebben ingetrapt. Dat gebeurde tussen half tien en half twee. In dat tijdsbestek werd van ruim 2000 passanten de snelheid gemeten. Met behulp van de Lasergun werden nog eens 14 overtreders betrapt, waarmee het totaal aantal overtredingen op 63 kwam te staan.
o In Stroe bedroeg het aantal snelheidsovertredingen 41 bij een radarcontrole op de Provincialeweg S6. Tussen drie uur 's middags en zeven uur 's avonds werden 1680 passanten op snelheid gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 115 km/u. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---