Persberichten district Eemland zuid, 11.35 uur

Utrecht, 10-03-2006

Automobilist rijdt op wegafzetting

AMERSFOORT Een 23-jarige automobilist uit Etten-Leur is donderdagavond op de A1 richting Amsterdam, ter hoogte van de afslag Hoevelaken, op een wegafzetting gereden.

De politie kreeg omstreeks 22.20 een melding van het ongeval. Ter plekke werd gewerkt aan de weg. De rijbaan was afgezet. De automobilist bleek dit om onduidelijke redenen niet te hebben gezien en was frontaal op een botsabsorber gereden. Daarbij raakte zijn auto totaal vernield.

De man kon zelf zijn auto verlaten en leek nauwelijks verwondingen te hebben. Na controle op de plek van het ongeval door ambulancepersoneel, is de man voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Door de ontstane ravage moest de rijbaan tijdelijk worden afgesloten. In totaal waren naast de ambulance tien voertuigen betrokken bij de afhandeling van het incident: van de politie, het KLPD, de Regionale Verkeersdienst, de Koninklijke Marechaussee en een bergingsbedrijf. De bestuurder zal nog worden gehoord over de toedracht van het ongeval.

Fietsster gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Een 23-jarige fietsster is donderdagavond gewond geraakt aan haar voet bij een aanrijding op de Groningerstraat.

De vrouw stopte omstreeks 21.10 uur voor ene auto van rechts. Omdat ze dacht dat de automobilist seinde dat ze voor mocht gaan, reed ze weer verder. Op dat moment werd ze aangereden, waarbij ze met haar voet steun zocht op de grond en de auto over haar voet heenreed.

De bestuurder was aanvankelijk gestopt. Omdat de vrouw niet aangaf dat er iets mis was, was hij weer doorgereden. Ook de vrouw vervolgde haar weg, maar kreeg even verderop veel pijn. Een motorambulance verwees haar door naar het ziekenhuis voor een foto.

Ravage op parkeerterrein

WOUDENBERG Een 91-jarige automobilist uit Scherpenzeel heeft donderdagochtend een ravage aangericht op een parkeerterrein aan de Kostverloren in Woudenberg.

Omstreeks 10.00 uur wilde de man inparkeren. Daarbij ging iets mis, waardoor hij een schuur en een schutting ramde. Vervolgens reed de bestuurder achteruit en raakte daarbij een bestelbus. Hij kwam vervolgens tot stilstand tegen de muur van een bedrijf.

Zijn 78-jarige echtgenote die in de auto zat hield aan het incident buikklachten over en is naar het ziekenhuis vervoerd. De auto is afgesleept. De brandweer heeft het wegdek schoongespoten.

Winkeldiefje aangehouden

AMERSFOORT Een 13-jarige jongen uit Amersfoort is donderdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Leusderweg droeg hem omstreeks 15.30 uur over aan de politie. Volgens de medewerkers had de jongen afgelopen weken al vaker iets gestolen, maar waren ze er niet eerder in geslaagd hem aan te houden. De verdachte bekende dat bij hem thuis nog gestolen goederen lagen. Na verhoor is de jongen op vrije voeten gesteld. In overleg met zijn ouders wordt gezocht naar een passende straf.

Dronken rijder

AMERSFOORT Een 45-jarige Amersfoorter is in de nacht van woensdag op donderdag tot twee keer toe aangehouden wegens rijden onder invloed.

Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie een melding dat een man op de Van Assenraadstraat stond te schreeuwen. Toen de agenten arriveerden, reed de man zijn auto een oprit op. Zijn adem verried dat hij had gedronken. De ademtest op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 955 microgram. Hij kreeg een rijverbod van twaalf uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook werd hem proces-verbaal aangezegd.

Een uur nadat hij in vrijheid was gesteld, zagen de agenten hem weer rijden over de Van Assenraadstraat. Ze hielden hem om 03.10 uur aan op de Van Galenstraat. Op dat moment bleek hij nog een alcoholgehalte te hebben van 780 ug/l. Tegen de man wordt in deze zaak proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, negeren van een rijverbod en rijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT Op de Emmalaan heeft de politie donderdag tussen 08.45 en 10.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 868 voertuigen die het meetpunt passeerden, reden er 75 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 90 kilometer per uur, waar maximaal 50 is toegestaan.