Dienstenbond CNV

Voorstellen CNV voor CAO-onderhandelingen Mode/Sport klaar 10-03-2006

CNV Dienstenbond heeft haar voorstellen voor een nieuwe CAO Mode- en Sportdetailhandel aan de werkgevers toegestuurd. Deze voorstellen zijn mede tot stand gekomen op basis van de uitkomsten van de enquête die CNV Dienstenbond onlangs heeft gehouden. CNV Dienstenbond ziet nu met belangstelling de voorstellen van werkgevers tegemoet.

Op donderdag 9 maart heeft overleg plaatsgevonden tussen Mitex en CNV Dienstenbond in verband met de nieuwe CAO Mode/Sport. Ter voorbereiding op dit overleg heeft CNV Dienstenbond haar voorstellen voor een nieuwe CAO aan Mitex toegezonden. Deze voorstellen zijn tot stand gekomen op grond van de arbeidsvoorwaardennota van CNV Dienstenbond en de uitkomsten van de enquête over belangrijke CAO-onderwerpen die wij recent hebben gehouden. Bijgaand treft u deze voorstellenbrief aan. Op donderdag 9 maart hebben wij deze voorstellenbrief toegelicht aan Mitex en gesproken over het verdere CAO-traject. Aangezien wij nog geen voorstellen van Mitex hebben ontvangen, hebben we daar niet over kunnen spreken. Mitex verwacht binnen 2 weken haar voorstellen voor een nieuwe CAO bij ons te kunnen indienen. Daarna zal een afspraak worden gemaakt voor verder CAO-overleg. Natuurlijk houden we u daarvan op de hoogte.

Bedankt
CNV dienstenbond wil u bedanken voor de grote en uitgebreide respons die wij hebben gehad op de enquête die wij u onlangs hebben toegestuurd. Hiermee hebben wij goed duidelijk gekregen wat u belangrijk vindt en wat niet. Wij zullen de uitkomsten, zoals u hierboven al heeft kunnen lezen, gebruiken in ons overleg met Mitex over een nieuwe CAO.

Steunt uw collega ons ook?
We hebben veel reacties ontvangen op onze enquête over de CAO, zowel van leden als van niet-leden. Duidelijk is dat u en uw collegas graag een nieuwe, maar goede CAO willen. Dit is ook wat we continue duidelijk proberen te maken aan de Mitex. Daarbij kunnen we echter nog wel wat steun gebruiken. Als uw collega nog geen lid is, vragen we u hem/haar bijgaand extra exemplaar van deze info te geven en hem/haar te overtuigen van het belang van lidmaatschap. Want samen staan we nog sterker.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met mij opnemen (tel: 023-5651052 of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl )