Politie Gelderland-Midden

Edenaar opgepakt na verwonden plaatsgenoot met mes
Publicatiedatum: 10-3-2006 11:48:21

Ede - Een 53-jarige Edenaar is donderdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 24-jarige plaatsgenoot bij een ruzie verwond te hebben met een mes in de wijk Veldhuizen. De twee zouden het eerder met elkaar aan de stok hebben gehad over een ander conflict. Donderdagavond laaide het conflict weer op toen de 24-jarige de 53-jarige wilde aanspreken op zijn eerdere gedrag. De 53-jarige zou daarbij een mes tevoorschijn hebben gehaald en de 24-jarige daarmee hebben verwond. Het slachtoffer liep daarbij een lichte verwonding op aan een hand. Gewaarschuwde agenten hielden even later de 53-jarige man aan. Het mes, dat bij het voorval zou zijn gebruikt, werd ook aangetroffen en is in beslag genomen. De aangehouden Edenaar is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ruzie in bedrijf: man aangehouden wegens mishandeling
Publicatiedatum: 10-3-2006 11:47:47

Ede - Een conflict over het leveren van goederen door een winkelbedrijf in Ede is donderdag zo hoog opgelopen dat het uitmondde in een handgemeen. Een 23-jarige medewerker uit het bedrijf raakte daarbij gewond en deed aangifte. Door de politie is een 38-jarige man uit Ommeren aangehouden als verdachte van de mishandeling. Rond kwart voor twee zou de Ommerenaar de Edese zaak bezocht hebben na een conflict over de levering van goederen. De Ommerenaar zou zijn komst via de telefoon hebben aangekondigd en daarbij gedreigd hebben met geweld. Eenmaal in de zaak zou de man de Edenaar een klap verkocht hebben. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen. De Ommerenaar bleek nog in het bedrijf te zijn en werd op aanwijzen van getuigen en het slachtoffer aangehouden. De man bekende later en is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na bedreiging winkelier

Publicatiedatum: 10-3-2006 11:44:48

Renkum - De Renkumse politie heeft donderdagochtend een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens bedreiging. De man zou een 62-jarige Renkumse winkelier in de zaak bedreigd hebben met de dood. Een en ander zou te maken hebben met een zakelijk conflict met de winkelier, tevens de voormalige werkgever van de vriendin van de 53-jarige man. Volgens de winkelier zou de man in de zaak zijn gekomen en had hem daar in het gezicht gespuugd. Ook zou hij gedreigd hebben de winkelier iets aan te doen en hebben uitgedaagd tot een gevecht. De winkelier was echter volgens zijn zeggen niet op de uitdagingen ingegaan, waarna de man vertrok. Gewaarschuwde agenten wisten de 53-jarige later te traceren en aan te houden. Justitie besloot de man te dagvaarden; de man is inmiddels weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---