29
30
31
/> Maart 2006

Walibi poetst zich op voor het nieuwe seizoen
Kaskrakers en publiekstrekkers dit jaar nog mooier dan ze al waren Walibi World maakt zich op voor het nieuwe seizoen. Nadat de afgelopen jaren bijna 100 miljoen is geïnvesteerd in modernisering van het attractiepark in de Flevopolder bouwt het dit jaar voort op het daarmee behaalde succes. Kaskrakers worden opgepoetst en de publiekstrekkers van 2005 worden nog mooier gemaakt dan ze al waren. 'Het wordt een Walibi-jaar dat er uitspringt', voorspelt voorlichter Alice Kroeze.
Afbeelding
Dit jaar vijf keer nieuwjaarsavond in de zomer op Walibi World, met spetterend vuurwerk én oliebollen

Het Walibiseizoen begint op vrijdag 14 april, per traditie net voor het lange Paasweekend en het begin van de Paasvakantie. In het programma zijn de twee publieksshows grondig vernieuwd en is er een gloednieuw evenement toegevoegd: 'Waanzinnig Walibi'.

Waanzinnig
Dat laatste is op 25 mei, duurt tot 23.00 uur en Alice Kroeze wil er nu nog niet meer over kwijt dan dat het een 'waanzinnig lange, gekke dag gaat worden met de meest waanzinnige verrassingen'.

Afbeelding New Year's Eve
De vorig jaar al populaire evenementen New Year's Eve en Halloween gaan natuurlijk gewoonm door en worden uitgebreid. Oud en Nieuw vieren midden in de zomer én tot middernacht kan op woensdagavond 19 en 26 juli en 2, 9 en 16 augustus. Het wordt opnieuw een geweldig nieuwjaarsfeest inclusief oliebollen, champagne en natuurlijk een knallend vuurwerk als afsluiter.

Happy Halloween
Vanaf vrijdag 13 oktober t/m zondag 29 oktober is het Halloween in Walibi World. Overdag kun je gezellig griezelen tijdens Happy Halloween maar 's avonds heb je stalen zenuwen nodig. Iedere vrijdag, zaterdag én op zondag 29 oktober is het tot 22.00 uur Scary Halloween.

Rustiger
Wat rustiger, maar ook heel leuk en gezellig, zijn de Jan Jans en de kinderen tentoonstelling van 14 t/m 30 april op 4 juni de Opa en Oma dag, waarop het park helemaal in het teken staan van de leukste grootouders en kleinkinderen van Nederland.

KnalOranje
In de zomer is het park iedere avond open tot 21.00 uur. Tijdens het WK voetbal wordt het een echt oranje feest in Walibi World. Op een groot scherm zullen alle wedstrijden, die tijdens de openingstijden van het park beginnen, rechtstreeks worden getoond. 'Samen met de bezoekers zal de knaloranje Walibi het Nederlands Elftal zo enthousiast aanmoedigen dat ze wel kampioen moeten worden', hoopt Alice Kroeze

Vernieuwde shows
In het grote King Solomon's theater van Walibi World én in de sfeervolle Crazy Horse Saloon vind je het komende seizoen twee vernieuwde shows.
Je bent getuige van de "making off" van de stuntshow King Solomon's Mines. In de Crazy Horse Saloon maakt het rondrijdende circus zijn opwachting.

Meer dagen
Wie aan één dag niet genoeg heeft in Walibi World kan terecht in vakantiepark met bungalows en een camping. Voor de echte liefhebbers zijn er seizoenspassen voor een seizoen lang onbeperkt entree tot Walibi World en de andere zes attractieparken van StarParks Europa, zoals Walibi België en het bekende Movie Park Germany.

Openingstijden
Walibi World is geopend vanaf 14 april t/m 29 oktober 2006 Kijk voor meer informatie over Walibi World en de openingstijden op www.walibiworld.nl.

Toegangsprijzen
EUR 25,- voor volwassenen (vanaf 12 jaar en ouder) EUR 22,50 voor kinderen, minder validen en senioren Informeer naar de speciale groepstarieven voor groepen vanaf 20 personen.

Seizoenpassen
Een seizoen lang onbeperkt entree tot Walibi World en de andere 6 parken van StarParks Europe als Walibi België en MoviePark Germany. EUR 79,- voor volwassenen (vanaf 12 jaar en ouder) EUR 69,- voor kinderen

Adres en telefoon
Walibi World, Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen, +31(0) 321 32 99 99

Noot voor de redactie,