Politie Zuid-Holland-Zuid

10/3 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 10-03-2006

HENNEP
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmorgen 9 maart een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Merbau. Hij wordt verdacht van het onderhouden van een hennepkwekerij. De politie ontdekte naar aanleiding van een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) een kleine hennepkwekerij en de benodigde apparatuur in de woning. Het ging om zon 45 hennepplanten. Alles werd in beslag genomen en vernietigd. De man is na verhoor op het politiebureau heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 9 maart twee mannen van 24 en 37 jaar uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de H.F. Tollenstraat. De politie had informatie dat er mogelijk een hennepkwekerij in de woning was. Na binnenkomst in de woning werd het pand bekeken. Op de eerste verdieping bleek een kamer te zijn die men bezig was in te richten als zijnde een hennepkwekerij. De ruimte was nog niet in gebruik. Op de zolder bleek al wel een in werking zijnde hennepkwekerij te zijn. In totaal ging het om zon 163 hennepplanten. De hennepkwekerij werd ontmanteld. Alle apparatuur en hennep zijn vernietigd. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. Bij fouillering van de 37-jarige op het politiebureau kwam een id-bewijs tevoorschijn die bleek te zijn gestolen. De politie zet het onderzoek voort.

DRUGS
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmorgen 9 maart een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het Kasperspad. Hij wordt verdacht van het bezit dan wel de handel in verdovende middelen. De man, een bekende van de politie, werd staande gehouden en gecontroleerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Hij bleek een zakje hasj en een bolletje cocaïne op zak te hebben. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte werd in verzekering gesteld.

GETUIGEN GEZOCHT VAN AANRIJDING
DORDRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op donderdag 9 maart omstreeks 15.00 uur op de kruising Krommedijk, Balistraat, Transvaalstraat. Een 19-jarige jonge vrouw reed op de fiets omstreeks 15.00 uur op de Krommedijk in de richting van de Reeweg. Op eerdergenoemde kruising stond het verkeerslicht voor fietsers volgens de 19-jarige op groen. Ze stak het kruispunt over. Ter hoogte van de Balistraat werd zij door een groene personenauto geraakt aan de rechterkant. De onbekende bestuurder van de auto raakte het voorwiel van de fiets waardoor de 19-jarige viel. Ze kwam gedeeltelijk op de motorkap terecht en viel vervolgens naast de personenauto. De onbekende bestuurder van het voertuig reed vervolgens door in de richting van de Transvaalstraat. De 19-jarige deed diezelfde dag aangifte. Ze hield aan het incident een schaafwond en een pijnlijk been over.
De politie is op zoek naar de bestuurder van de groene personenauto. Mocht deze persoon zich herkennen in bovenstaand verhaal dan wordt hij/zij verzocht zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid. Ook getuigen en/of andere mensen die meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief)