Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

10 Maart 2006

Lochem - (Poging) inbraak woningen Aan de Emmastraat vond op donderdag (09-03) tussen 07.00-21.00 uur een poging woninginbraak plaats. De daders klommen over de schutting en forceerden het uitzetijzer van een openstaand raampje. Vermoedelijk is men niet binnen geweest. Eveneens werd er bij een tweede woning in de Emmastraat in de middag- en avonduren van donderdag (09-03) ingebroken. De daders sneden met een glassnijder een gat in een ruit en openden vervolgens het raam. Ontvreemd werd oa een stereotoren (miniset) van het merk Denon. Die middag werden in de omgeving drie jongens gesignaleerd die veel belangstelling toonden voor het sluitwerk van poorten en achterdeuren. Het drietal had een zuid-europees uiterlijk en was 16-18 jaar oud. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen die deze jongens hebben gezien zich te melden via 0900 8844.

Brummen - Blauwe Dag

De politie heeft In het kader van de "Blauwe Dag" diverse verkeerscontroles uitgevoerd in de gemeente Brummen op donderdagmiddag en -avond (10-03). Er werden in totaal 415 boetes uitgereikt waarvan 331 voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 72 km per uur in een 30-km zone. De overige boetes werden gegeven voor gordel, niet handsfree bellen, ondeugdelijke verlichting alsmede het niet kunnen tonen van autopapieren.

Lochem- verdachten inbraak aangehouden De politie Lochem heeft onlangs haar speurwerk naar aanleiding van een woninginbraak beloond gezien. Afgelopen maand werden in het westen twee verdachten aangehouden en zij blijven ingesloten. De inbraak werd op 2 december van het afgelopen jaar gepleegd in een woning aan het Pelmolenerf. De inbrekers hadden een raam geforceerd en wisten onder meer een geldbedrag buit te maken.

Bij hun vlucht werden zij overlopen door een getuige die zij bedreigden. De politie stelde een buurtonderzoek in en de technische recherche voerde een sporenonderzoek in de woning uit. Aan de hand van de onderzoeksresultaten werd op 6 februari in Zeist een 37-jarige man uit die plaats aangehouden. Bijna twee weken later kon de politie een 32-jarige Utrechter aanhouden en beiden hebben een verklaring over de inbraak afgelegd.

De eerste verdachte was inmiddels voorgeleid aan de Rechter-commissaris en in bewaring gesteld; gisteren vond dit voor de tweede verdachte plaats en ook hij blijft ingesloten.

Laren - Auto op de kop in sloot

Een 23-jarige automobilist uit Harfsen verloor op donderdag (09-03) rond 17.10 uur op de Deventerweg door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Na met een voorwiel in de berm te zijn beland, reed hij in de sloot en sloeg enkele malen over de kop alwaar de auto op het dak tot stilstand kwam. De man werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was total loss.

Zutphen - Drankrijder

Een 37-jarige automobilist uit Zutphen bleek bij een politiecontrole op vrijdag (10-03) rond 02.10 uur op de Basseroord onder invloed van alcohol. De man blies 0,58 promille en de politie maakte proces-verbaal op.

Zutphen - Verdachten inbraak aangehouden

De politie heeft op vrijdag (10-03) rond 05.00 uur een 23-jarige man uit Doesburg en een 25-jarige man uit Zutphen aangehouden voor poging diefstal cq inbraak bij een autobedrijf op industrieterrein De Stoven. De politie stelt een nader onderzoek in.

Eefde - Vechtersbazen aangehouden

De politie heeft op vrijdag (10-03) rond 03.00 uur een 20-jarige man uit Den Haag en een 27-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor een vechtpartij in een horecazaak aan de Rustoordlaan. Een 31-jarige man uit Eefde liep een blauw oog op en een 40-jarige plaatsgenoot werd door de politie met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de mannen militairen zijn, werden ze voor verdere afhandeling van de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062

---- --