Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

10 maart 2006

Apeldoorn - Automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (10/03) op de Gildenlaan een 36-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 00.15 uur en constateerde dat hij onder invloed van alcohol reed. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,6. Dit leverde hem een proces-verbaal op.

Apeldoorn - Politie houdt verdachte mannen aan De politie heeft donderdagmiddag (10/03) op het Kanaal Zuid twee mannen (20 en 50 jaar) uit Nijmegen aangehouden die van diverse zaken worden verdacht. De politie trof de mannen rond 13.55 uur aan in een bestelauto met aanhangwagen. De politie gaf de bestuurder een stopteken die vrij laat reageerde. Het onderzoek verliep bovendien vrij moeizaam. Uiteindelijk bleek de auto niet meer verzekerd te zijn en de aanhangwagen was gestolen. Bovendien gaf de 50-jarige man een valse naam op en was zijn rijbewijs niet meer geldig. De politie nam auto een aanhanger in beslag. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Apeldoorn - Zestien bromfietsers in de fout Zestien bromfietsers gingen donderdagavond (10/03) tijdens een bromfietscontrole op de Lange Amerikaweg in de fout. Zo konden vijf bestuurders geen certificaat laten zien, zeven reden te hard, één bestuurder droeg geen hem en een andere bestuurder gaf een valse naam op. De politie gaf bovendien een automobilist een boete voor het negeren van de doorgetrokken streep. De overtreders hebben een bekeuring gekregen.

Apeldoorn - Vijfentachtig bestuurders in de fout Vijfentachtig bestuurders van motorvoertuigen gingen donderdag tijdens drie snelheidscontroles in de fout. Bijna 1.200 bestuurders passeerden de controle op de Zutphensestraat. Van hen reden er 49 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur. Op de Matenpoort passeerden ruim 800 bestuurders de controle. Van heden reden er 16 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 61. Ook op de PWA-laan werd de snelheid gecontroleerd. Van de 775 bestuurders reden er 20 sneller dan de toegestane 50. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 70 km/uur.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --