Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

10 maart 2006

Elburg - Flyer-actie tegen auto-inbraken.

In het kader van de preventieactie "Niets erin ... Niets eruit" om auto-inbraken tegen te gaan, heeft de politie donderdagmiddag (09-03) ruim 275 geparkeerde auto's voorzien van een flyer met tips om auto-inbraken tegen te gaan. Bij 45 auto's lagen waardevolle goederen in het zicht en 3 auto's waren niet goed afgesloten. De actie vond plaats in Elburg op de Clakenweg en Klokbekerweg en in 't Harde op de Eperweg. De politie kreeg positieve reacties van het publiek op deze actie, De politie wil de autobezitter nogmaals wijzen op de eigen rol die men heeft om de autocriminaliteit tegen te gaan.

Harderwijk - Rijbewijs ingenomen

Een 31-jarige automobilist uit Harderwijk bleek bij een politiecontrole op vrijdag (10-03) rond 03.35 uur op het Westeinde onder invloed van alcohol. De man blies 1,4 promille. De politie nam zijn rijbewijs in en maakte proces-verbaal op.

Harderwijk - Ovenbrand

Bij een koekfabriek aan de Marconistraat ontstond er door onbekende oorzaak op donderdag (09-03) rond 13.25 uur brand in een oven. De brandweer had de brand snel onder controle. Toen de productie weer in gang werd gezet, bleef de brandweer voor alle zekerheid nog even een oogje in het zeil houden.

't Harde - Slingerende aanhangwagen Een 48-jarige automobilist uit Zwolle verloor de macht over het stuur op de A28 toen de aanhangwagen achter zijn auto begon te slingeren. Het ongeval gebeurde op donderdag (09-03) rond 13.55 uur. Auto en aanhangwagen belandden vervolgens in de berm en botsten tegen een verkeersbord dat daardoor afbrak. De bestuurder bleef ongedeerd maar de auto raakte beschadigd.

't Harde - Snelverkeer Een 50-jarige automobilist uit Polen kwam op donderdag (09-03) rond 16.50 uur in botsing met een 64-jarige automobilist uit 't Harde op de Eperweg. De bestuurder uit 't Harde reed vanaf de Veenweg de Eperweg op en zag vervolgens in zijn achteruitkijkspiegel een auto met hoge snelheid naderen. Snel gas geven mocht niet baten, hij werd aan de achterzijde aangereden. De schade bleef beperkt tot de auto's.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde, 055 - 548 60 52

---- --