Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Collegeonderhandelingen in volle gang

BARENDRECHT (vrijdag 10 maart 2006) ­ Donderdagavond zijn de politieke partijen in Barendrecht gestart met de onderhandelingen rond de vorming van een nieuw college. Dit gebeurde onder leiding van Wim van der Hoek (lijsttrekker VVD), tijdens een besloten bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens de bijeenkomst is met elkaar gesproken over de wijze waarop de coalitie de komende weken tot stand zal komen. De VVD kwam afgelopen dinsdag bij de gemeenteraadsverkie- zingen als grootste partij uit de bus en neemt bij de onderhandelingen het initiatief.

Als start van de onderhandelingen voert de VVD afzonderlijke gesprekken met alle partijen. Op basis van deze gesprekken bepaalt de VVD welke combinaties mogelijk zijn. Vervolgens komen alle partijen tijdens een besloten bijeenkomst weer samen om de uitkomsten van de gesprekken te bespreken. Afhankelijk van de resultaten volgen hierna nog verschillende rondes om uiteindelijk tot een nieuw college te komen. Pas na het bereiken van een coalitie zullen de partijen naar buiten treden.

Coalitieakkoord
Donderdagavond hebben de fracties ook afgesproken dat het nieuwe college een coalitieakkoord opstelt met hierin de belangrijkste speerpunten voor de komende 4 jaar. In tegenstelling tot de collegeonderhandelingen vindt het opstellen van het coalitieakkoord op hoofdlijnen wel in de openbaarheid plaats. Door bewoners en organisaties te betrekken, ontstaat een goed collegeprogramma voor de komende raadsperiode. Meer in- formatie over de totstandkoming van het akkoord en de wijze waarop bewoners en organisaties worden be- trokken volgt binnenkort.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht