Federale regering Belgie


Leningen van staat tot staat - programma 2006
(2006-03-10)

Persbericht van de Ministerraad

Nieuwe staatsleningen, gebruik van saldi en annulering van financieringen uit het programma leningen van staat tot staat

De Ministerraad keurde een aantal projecten goed uit het Programma 2006 eerste deel van de leningen van staat tot staat.

Het gaat om:

- een nieuwe staatslening van 561.900 euro voor Gambia ter financiering van de levering en installatie van een systeem voor maritieme radiocommunicatie.

- een nieuwe staatslening van 6.400.000 euro voor Algerije in het kader van een gemengde financiering voor de levering van 40 bussen.
- de aanwending van een bedrag van 2.174.562 euro van de nog beschikbare saldi van de staatsleningen die in het verleden aan de Volksrepubliek China waren toegekend voor de financiering van de levering van graaf- en laadmachines in het kader van een project voor de aanleg van de Yichang-Wanzhouspoorlijn.

- de aanwending van een bedrag van 665.000 euro van de nog beschikbare saldi van staatsleningen die in het verleden aan de DRC waren toegekend voor een project ter productie van liquide chloor in het kader van de drinkwatervoorziening in Lubumbashi.
- de annulering van staatsleningen die aan Algerije, Zimbabwe en Nepal waren toegekend maar niet uitbetaald, aangezien de projecten nog niet zijn verwezenlijkt.

De Ministerraad nam ook kennis van het programma der staatsleningen van de vorige jaren en van de voorwaarden die verbonden zijn aan het programma van staatsleningen voor het jaar 2006. Het programma is een voorstel van de heer Didier Reynders, Minister van Financiën, de heer Marc Verwilghen, Minister van Economie, Energie, Buitenlandse Handel en Wetenschapsbeleid en de heer Armand De Decker, Minister van ontwikkelingssamenwerking.