Openbaar Ministerie

Oplichter aangehouden

Den Haag, 10 maart 2006

Politie Haaglanden heeft op 6 maart een 36-jarige man uit Zoetermeer aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van minimaal 19 oplichtingen.

De verdachte benaderde mensen die iets te koop aanboden op internet. Tijdens de onderhandelingen vertelde hij dat hij bij KPN werkte en bood mobiele telefoons te koop aan. Hij maakte een afspraak met de benadeelden in de buurt van het KPN gebouw in Den Haag. Daar nam hij het geld voor de telefoons in ontvangst en verdween, onder het voorwendsel dat hij de telefoons ging halen. Uit onderzoek bleek dat de man niet bij KPN werkzaam was.

Voor zover nu bekend werd in de periode 2001 tot de aanhouding van de verdachte in totaal negentien keer aangifte gedaan, waarvan 10 keer sinds mei 2005. In deze gevallen zijn de aangevers voor enkele tienduizenden euro's benadeeld.

De verdachte is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Hij heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Van het door de man verkregen geld is niets terug gevonden.