Nederlands bedrijf levert opnieuw reistijden in Zweden

Ars tandtt

Den Haag, maart 2006 - ARS Traffic &Transport Technology heeft een opdracht verworven om vanaf mei 2006 de SRA (Swedish Road Administration) en de stad Gotenburg (Traffic & Public Transport Authority, City of Göteborg) te voorzien van informatie over de reistijden en verkeersstromen in en rondom de stad. De overeenkomst heeft een duur van 3 jaar met een optie op verlenging.

Het verkeer in en rondom de stad Gotenburg blijft gestaag toenemen. De daarmee gepaard gaande verkeers- en milieuproblematiek willen SRA en Gotenburg efficiënt aanpakken door de reistijden en de verkeersstromen in kaart te brengen. Naar aanleiding van een aantal factoren, inclusief de succesvolle implementatie in Stockholm, hebben SRA en Gotenburg de producten en diensten van ARS Traffic & Transport Technology (ARS T&TT) geselecteerd om de benodigde verkeersinformatie te leveren.

ARS T&TT gaat in samenwerking met haar partner DIS Nordic AB de reistijden en verkeersstromen met eigen ontwikkelde video en radar technologie meten. Reistijden worden bepaald met videotechnologie in combinatie met kentekenherkenning. Voor het vaststellen van de verkeersstromen wordt het aantal passerende voertuigen met radar technologie gemeten. In totaal worden 125 camerasystemen en 30 radarsystemen geïnstalleerd, die middels GPRS de verzamelde data naar de centrale in Den Haag sturen. Deze centrale calculeert the gemiddelde verkeersinformatie met een interval van vijf minuten en stuurt deze informatie direct naar de SRA en de stad Gotenburg. Naast actuele informatievoorziening wordt de informatie voor statistieke analyses gebruikt.

Verkeersoperators kunnen op basis van de informatie de verkeersstromen optimaal sturen en de verkeersmanagementmaatregelen verbeteren. Weggebruikers kunnen, gebaseerd op de gegeven informatie ook beslissen om een andere vertrektijd, een alternatieve route te kiezen of te reizen met openbaar vervoer. Dit alles komt de doorstroming, de veiligheid en het milieu ten goede.

ARS Traffic & Transport Technology, ontwikkelt, levert en exploiteert innovatieve technische oplossingen voor weg, rail en vervoer over water. Tevens levert zij diensten en totaaloplossingen aan een groot aantal publieke en private verkeer- en vervoersorganisaties in Europa.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

ARS Traffic & Transport Technology, www.ars.nl.
Frank Hagemeier (hagemeier@ars.nl)
Tel: 0031 (0)70 3608559