Provincie Drenthe

Overzichtelijke informatie over Drentse wegwerkzaamheden 10 Mar 2006

Weggebruikers hebben in 2006 weer een goed actueel overzicht over de wegwerkzaamheden in de provincie Drenthe via www.verkeer.drenthe.nl. De twaalf Drentse gemeenten en de provincie hebben de website wegwerkzaamheden in een nieuw jasje gestoken. Vandaag namen de portefeuillehouders verkeer en vervoer van de gemeenten en de provincie, verzameld in het Verkeer- en Vervoerberaad Drenthe, de vernieuwde site in gebruik. Gemeenten en provincie voeren de komende jaren in het kader van stedelijke bereikbaarheid meer wegwerkzaamheden uit dan gewoonlijk.

De site geeft informatie over alle werkzaamheden aan wegen van de grotere regionale en lokale wegen tot aan de wijkontsluitingswegen. In 2001 besloten de Drentse wegbeheerders om gezamenlijk de communicatie rond wegwerkzaamheden op te pakken. De provinciale website wegwerkzaamheden, onderdeel van die samenwerking, was in 2001 landelijk de eerste actuele website met informatie over alle wegwerkzaamheden.

Doel van de samenwerking is om weggebruikers tijdig en voldoende te informeren over wegwerkzaamheden en begrip te kweken voor de overlast die dat met zich meebrengt.
Wegwerkzaamheden worden doorgaans ervaren als noodzakelijk kwaad. Verder blijkt onduidelijkheid in het verkeer een aantoonbare veroorzaker van ongevallen. Goede en tijdige communicatie rond wegwerkzaamheden is daarom van extra groot belang.

De provinciale website is te vinden op de website van alle Drentse gemeenten en de provincie. Het adres luidt: www.verkeer.drenthe.nl