Vereniging Nederlandse Gemeenten

nieuwe bestuurlijke organisatie vng

De bestuurlijke organisatie van de VNG wordt dit jaar gewijzigd. Na de algemene ledenvergadering op 14 juni van dit jaar in Maastricht zal de bestuurlijke organisatie van de VNG bestaan uit één bestuur, zes VNG-beleidscommissies en het College voor Arbeidszaken.

De VNG zoekt kandidaten voor het nieuwe bestuur, de nieuwe beleidscommissies en het College voor Arbeidszaken.

De samenstelling van de nieuwe bestuurlijke organisatie van de VNG wordt begeleid door een inmiddels ingestelde adviescommissie. Deze commissie zal een voordracht voorbereiden ter besluitvorming tijdens de algemene ledenvergadering op 14 juni van dit jaar.

Kandidaten kunnen op drie manieren bij de adviescommissie aangemeld worden:

1. Personen kunnen zichzelf kandidaat stellen;
2. De provinciale afdelingen kunnen kandidaten voordragen;
3. De adviescommissie kan zelf kandidaten benaderen.

Achtergrondinformatie is te vinden in het document dat hieronder te downloaden is. In het document wordt ingegaan op: - beschrijving nieuwe bestuurlijke organisatie VNG,


- profielschets, - kandidaatstelling, - selectie en benoeming.

Aanmeldingen van kandidaten dienen op 30 april 2006 vóór 17.00 uur bij de adviescommissie te zijn ingediend. Kandidaten dienen zich aan te melden met het aanmeldingsformulier dat hieronder te downloaden is.

Achtergrondinformatie 64kB

Aanmeldingsformulier 55 kB

Meer informatie

De nieuwe versies van de Statuten en het Huishoudelijk reglement van de VNG alsook het geactualiseerde Reglement van het College voor Arbeidszaken kunt u hier vinden.

U kunt desgewenst contact opnemen met het Bestuursbureau van de VNG. Telefoon: 070-3738702, e-mail: bestuursbureau@vng.nl.