Vereniging FME-CWM

Deze informatie is het laatst gewijzigd op: 10 mrt 2006


21 maart: bijeenkomst Industriepoort

Op 21 maart a.s. vindt Industriepoort plaats. Industriepoort is een ontmoetingsplek waar vertegenwoordigers van de industrie contacten op kunnen doen, gedachten kunnen uitwisselen of nieuwe ideeën op kunnen doen. De Poort is bedoeld voor bestuurders, directieleden, ambtenaren en politici.

Industriepoort is een initiatief van de vier industriewoordvoerders uit de Tweede Kamer en zes overkoepelende organisaties. Opgericht vanuit de gedachte dat de industrie een groot maatschappelijk belang vertegenwoordigt en daarom een eigen platform verdient. Industriepoort opent twee keer per jaar haar deuren en heeft plaats in Den Haag in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort.

Programma
Het programma van 1 november begint om 17.30 uur met een welkomstwoord van industriewoordvoerder Luuk Blom (PvdA). Oud-Eurocommissaris Frits Bolkestein zal optreden als gastspreker. Hij zal voornamelijk ingaan op ontwikkelingen in Europa zoals de interne markt, mededinging, de dienstenrichtlijn en het Europese industriebeleid en wat dat betekent voor Nederland en de Nederlandse industrie. Hoe belangrijk is Europa voor Nederland en de Nederlandse industrie en hoe ziet Brussel de relatie met Nederland. Hierna is er ruim gelegenheid om op informele wijze met elkaar van gedachten te wisselen tijdens een borrel. De avond eindigt rond 20.00 uur.

Voor wie is de Poort bestemd?
De doelgroep van Industriepoort bestaat uit bestuursleden, directieleden, bewindslieden, kamerleden, vertegenwoordigers van ministeries en andere belanghebbenden.

Initiatiefnemers
Industriepoort is een initiatief van de vier woordvoerders Industrie uit de Tweede Kamer: Roland Kortenhorst (CDA), Eske van Egerschot (VVD), Bert Bakker (D66) en Luuk Blom (PvdA) en tien overkoepelende ondernemersorganisaties / verenigingen:
FME, VNCI, NRK, FNLI, MKB Nederland, FHI, Koninklijke Metaalunie, KIVI NIRIA, VNO-NCW, FOSAG en Uneto VNI.

Interesse?
Als u behoort tot de bovenstaande doelgroep bent u van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de vierde bijeenkomst van Industriepoort op dinsdag 21 maart a.s. in Nieuwspoort te Den Haag, vanaf 17.30 uur. Aanmelden kan op de website van Industriepoort. Gezien de capaciteit van de zaal en de opzet van de bijeenkomst is het aantal aanmeldingen beperkt. Wij raden u aan om daarom snel te reageren.

Meer informatie
Wilt u meer weten over deze bijeenkomst, of over Industriepoort in het algemeen? Dan kunt u terecht op de website van Industriepoort, of neem contact op met het secretariaat: Vereniging FME-CWM, Saskia de Jongh, 079 353 11 99, info@industriepoort.nl