Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 10 maart 2006

Winkeldieven aangehouden

TILBURG In een winkel aan de Heuvelstraat in Tilburg is gistermiddag om kwart voor vijf een 16-jarig meisje aangehouden. Zij was in de winkel betrapt bij de diefstal van kleding en sieraden ter waarde van 129 euro.

TILBURG In een supermarkt aan de Broekhovenseweg in Tilburg hebben agenten gistermiddag rond de klok van halfzes een 38-jarige man uit Goirle aangehouden. De man, die er agressief was, werd door beveiligingspersoneel van de winkel betrapt bij de diefstal van een blikje bier.

TILBURG Gisteravond om vijf voor halfelf hebben agenten in een supermarkt aan de Broekhovenseweg in Tilburg een 40-jarige vrouw uit deze stad aangehouden. Zij werd door winkelpersoneel betrapt bij de diefstal van zuivelproducten en zoetwaren.

Dieven roven bankrekening bejaarde vrouw leeg

TILBURG De politie heeft gisteravond van een 70-jarige Tilburgse vrouw een aangifte opgenomen in verband met de diefstal van haar portemonnee. De portemonnee van de bejaarde vrouw is weggehaald in een restaurant van een warenhuis in de Heuvelstraat. In de portemonnee van de vrouw zat ook haar bankpas. Bij controle bleek dat kort na de diefstal de rekening van de vrouw werd leeggehaald. Vermoed wordt dat in een andere winkel in de Heuvelstraat de daders de pincode van de vrouw hebben afgekeken.

Politie houdt stalker aan

TILBURG Een 49-jarige man uit Breda is gistermiddag rond halfzes aangehouden op de Wandelboslaan in Tilburg. Hij wordt verdacht van stalking. Een 26-jarige Tilburgse vrouw had gisteren bij de politie aangifte gedaan van stalking. De man volgde de vrouw hinderlijk en deed agressieve uitlatingen.

Tilburger mist 10.000 euro na woninginbraak

TILBURG Met het opnemen van een uitgebreide aangifte van een 47-jarige Tilburger, is de politie een onderzoek gestart naar de daders van een woninginbraak in de wijk de Reeshof. Bij deze woninginbraak hebben de daders een enveloppe met 10.0000 euro en een mobiele telefoon buitgemaakt. Het geld werd gestolen uit een kamer op de zolder van de aangever.

Agenten halen dronken automobilist van de weg

TILBURG Aan het Midwoldeplein in Tilburg hebben agenten gisteravond rond de klok van elf uur een 53-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man zat met drank op achter het stuur van zijn personenauto. In het politiebureau blies de man iets meer dan 1.70 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage hebben de agenten het rijbewijs van de man ingevorderd. Verder kreeg de man een rijverbod van 9 uur en maakt de politie tegen hem proces-verbaal op.

Politie Oisterwijk controleert parkeergedrag aan de Lind

OISTERWIJK Agenten van het politieteam Oisterwijk hebben gisteravond aan De Lind in deze plaats gecontroleerd op het parkeergedrag van automobilisten. Er werden vijf bekeuringen uitgedeeld.

70-jarige vrouw breekt pols bij straatroof

TILBURG Een 70-jarige Tilburgse vrouw brak vannacht rond de klok van één uur haar pols toen zij op het Louis Bouwmeesterplein van haar tas werd beroofd. De straatrover, een ongeveer 16-jarige jongen, trapte het slachtoffer in haar rug waardoor de vrouw ten val. Hierna griste de straatrover de tas van de vrouw uit haar handen en ging er op zijn fiets vandoor. De straatrover maakte hierbij 50 euro en enkele giropassen buit. In het St. Elisabethziekenhuis werd de polsbreuk geconstateerd. De vrouw liep ook een gekneusde knie op. De politie heeft van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Agenten pakken Tilburger op na mishandeling taxichauffeur

TILBURG Vannacht om vijf over halfdrie hebben agenten aan de Berkdijksestraat in Tilburg een 44-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man mishandelde een 20-jarige man uit Oisterwijk, die als taxichauffeur dienst deed. Ook vernielde de Tilburger een koplamp van de taxi. De Tilburger werd kwaad toen er tussen hem en de taxichauffeur onenigheid ontstond over de ritprijs.

Rustige horecanacht

TILBURG Tijdens het horecatoezicht in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 maart hebben agenten drie aanhoudingen verricht. Een 22-jarige Tilburger werd op de Heuvelring aangehouden in verband met wanordelijm gedrag. Een 49-jarige Tilburger die zich op de Heuvelring vervelend gedroeg werd aangehouden nadat bleek dat de man nog vier vonnissen ter waarde van 235 euro open had staan. Een 23-jarige Tilburger werd vannacht om tien over halfvijf aangehouden op de Heuvelring nadat hij surveillerende agenten beledigde. Verder deelde de politie tijdens het horecatoezicht verschillende bekeuringen uit:


1 x voor parkeren op een taxistandplaats


1 x omdat men met alcohol op de openbare weg liep


1 x voor wildplassen


1 x voor met een snorfiets over een trottoir rijden


1 x voor het rijden zonder licht op een snorfiets


1 x voor het rijden zonder bromfietscertificaat


1 x voor slapen in portiek

Auteur: Carel Bouman