Openbaar Ministerie

Twee nieuwe verdachten vast in voetbalzaak

Den Haag, 10 maart 2006

Afgelopen maandag zijn opnieuw twee mannen aangehouden die verdacht worden betrokken te zijn bij de inval in het ADO-supportershome op vrijdag 10 februari. Het gaat om twee mannen uit Culemborg van 23 jaar en 27 jaar. De rechter-commissaris heeft gisteren de bewaring bevolen van deze twee verdachten. De mannen worden verdacht van brandstichting, poging tot moord, openlijke geweldpleging en het plegen van voorbereidings-handelingen voor deze delicten. Van een al eerder aangehouden 20-jarige verdachte uit Bovenkarspel is gisteren door de Raadkamer de gevangenhouding voor een periode van 30 dagen bevolen.

In totaal zijn er in deze zaak nu 17 verdachten aangehouden. Van hen zijn er 16 voorgeleid. Daarvan zitten nu elf verdachten in voorlopige hechtenis. De Raadkamer van de rechtbank heeft vorige week besloten bij vijf verdachten de voorlopige hechtenis niet te verlengen. Het OM is in beroep gegaan tegen deze beslissingen. Op 16 maart staan deze appèl-zaken op zitting bij de Raadkamer van het Hof.

Politie en OM zetten het onderzoek in deze zaak voort, meer aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten. De deze week uitgezonden opsporingsberichtgeving heeft tot nu geleid tot 2 bruikbare tips.