Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer aangehouden voor bezit harddrugs

Publicatiedatum: 10-3-2006 14:33:37

Arnhem Een 31-jarige Arnhemmer is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden. De man werd op de Varkensstraat in zijn woonplaats gecontroleerd. Het bleek dat hij een kleine hoeveelheid cocaïne bij zich droeg. Agenten hielden de man aan en de drugs werden in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velpenaar dreigt met wapen (luchtbuks)

Publicatiedatum: 10-3-2006 14:33:09

Velp Een 19-jarige Velpenaar is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in zijn woonplaats. De man was die avond een horecagelegenheid uitgezet, nadat hij zich lastig had gedragen. Hij kwam even later terug, maar kon niet in het etablissement komen. Hierop haalde hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tevoorschijn en bedreigde daarmee - terwijl hij nog buiten stond - de in de horecagelegenheid aanwezige klanten. De politie werd gewaarschuwd, waarna de Velpenaar vertrok. De politie trof in de omgeving van het etablissement een man aan die voldeed aan het signalement en hield deze persoon aan. Het wapen - een soort luchtbuks - werd eveneens gevonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer verdacht van mishandeling

Publicatiedatum: 10-3-2006 14:32:23

Arnhem Een 26-jarige Arnhemmer is donderdagavond aangehouden op de Van Remagenlaan in Arnhem. Hij wordt er van verdacht daar een 25-jarige Arnhemmer en een 25-jarige vriend uit Terneuzen (een bekende van de 25-jarige Arnhemmer) te hebben mishandeld.
Bij de politie kwam een melding van een vechtpartij binnen. Agenten zijn ter plaatse gegaan en troffen daar de Arnhemmers en de man uit Terneuzen aan. Om nog onduidelijke reden zouden de twee Arnhemmers met elkaar ruzie hebben gekregen, waarbij de 25-jarige in het gezicht zou zijn geslagen en enkele trappen zou hebben gehad. De man uit Terneuzen wilde de twee van elkaar te scheidden, maar kreeg zou ook een klap tegen het hoofd hebben gekregen.
De 26-jarige man werd aangehouden en de 25-jarige Arnhemmer werd voor medische behandeling overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles in Arnhem en Doesburg

Publicatiedatum: 10-3-2006 14:31:06

Arnhem Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft donderdag tussen 18.30 uur en 21.30 uur een verkeerscontrole uitgevoerd op de Sonsbeeksingel in Arnhem. Enkele tientallen personen werden gecontroleerd. Er werden twaalf processen-verbaal opgemaakt (waarvan viermaal voor een bromfiets met teveel vermogen, tweemaal rijden zonder bromfietscertificaat en eenmaal voor te hoge snelheid). Op de Thomas a Kempislaan in Arnhem reden donderdag tussen 15.00 uur en 18.00 uur 46 bestuurders te hard. Dat blijkt uit een controle die onder 250 verkeersdeelnemers werd uitgevoerd door het VHT. Tevens waren er bij deze controle nog drie processen-verbaal voor andere overtredingen (waaronder het passeren van een doorgetrokken streep). Doesburg Op de N338 nabij Doesburg is donderdag van 16.15 uur tot 21.15 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. In totaal 2260 verkeersdeelnemers reden langs de controlepost; van dit aantal reden er 47 met een te hoge snelheid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouwen en man verdacht van winkeldiefstal

Publicatiedatum: 10-3-2006 14:30:15

Arnhem Op het Kerkplein in Arnhem hield de politie donderdagavond een 32-jarige inwoner van Zevenaar aan. Even daarvoor werd gemeld dat een man koeken zonder te betalen had meegenomen uit een winkel aan de Jansplaats. Agenten die in de buurt waren zagen een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De agenten hielden de man aan en troffen de koeken aan in een tas.
Een 17-jarige inwoonster van Rheden is donderdagmiddag betrapt op winkeldiefstal. Zij probeerde in een winkel aan de Groenestraat in Arnhem drogisterijwaren weg te nemen. De vrouw werd echter betrapt en aangehouden.
Diezelfde middag werd een 44-jarige Arnhemse aangehouden in een winkel aan de Ketelstraat. Ook zij wordt verdacht van winkeldiefstal. De vrouw zou geprobeerd hebben een fles shampoo weg te nemen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw botst na onwelwording tegen boom

Publicatiedatum: 10-3-2006 14:29:37

Arnhem - Een 78-jarige Velpse vrouw is donderdagmiddag voor medisch onderzoek overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. Dit gebeurde nadat de vrouw op de Schelmseweg in Arnhem met een auto tegen een boom was gereden.
De Velpse werd mogelijk onwel en stuurde naar links. Zij kruiste daarbij de andere rijbaan (die van het haar tegemoetkomende verkeer) en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw raakte bij de botsing gewond; de aard van de verwonding is nog onbekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---