FNV Bondgenoten ingrijpende reorganisatie papierfabriek Favini

Fnv bondgenoten

FNV Bondgenoten: ingrijpende reorganisatie bij papierfabriek Favini Meerssen

Papierfabriek Favini in Meerssen gaat ingrijpend reorganiseren. Daarbij verliezen 140 van de 326 werknemers hun baan. FNV Bondgenoten is geschrokken van de omvang van de operatie.

Volgens Ger Klinkenberg, bestuurder van FNV Bondgenoten heeft Favini te lang gewacht met ingrijpen: 'Ze hebben het te lang laten slingeren. De situatie in de papierbranche is al lang bij de eigenaar bekend. Dat geldt ook voor de specifieke problemen in Meerssen. Toch is er niet ingegrepen. Favini heeft onvoldoende geïnvesteerd, zowel in apparatuur als in personeel of een goed lokaal management. Met name adequate scholing had geholpen om verbeteringen binnen Favini Meerssen door te voeren. Bovendien had juist scholing de werknemers nu geholpen om beter beslagen de arbeidsmarkt te betreden'.

FNV Bondgenoten gaat de reorganisatie nauwlettend volgen en de voorgestelde plannen kritisch bekijken. De bond wil in ieder geval een goed sociaal plan met de nadruk op werk-naar-werk-begeleiding.

Favini maakt speciale papieren en kartonnen in kleine series. Behalve de vestiging in Meerssen heeft het bedrijf ook nog een fabriek in Apeldoorn.




FNV