Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Veiligheid stadsdeel duidelijk verbeterd

Inwoners van Geuzenveld-Slotermeer geven hun buurt een hoger cijfer voor veiligheid dan voorheen.

Het aantal bij de politie gemelde incidenten is in 2005 minder dan het jaar ervoor. Ook voelen mensen zich beduidend veiliger. Dat blijkt is gebleken uit de veiligheidsindex 2005.

Deze index kijkt naar objectieve veiligheid, aan de hand van het aantal, dat bij de politie binnenkomen, bijvoorbeeld van inbraak, diefstal, maar ook van vandalisme en overlast. Daarnaast ondervraagt men inwoners naar hoe zij zich in hun buurt voelen.

Stadsdeelvoorzitter Robin de Bood, die veiligheid in zijn portefeuille heeft, is blij met de resultaten: "Ook uit andere onderzoeken blijkt dat ons stadsdeel er beter voor staat. We groeien naar het Amsterdams gemiddelde toe. Dit komt volgens mij door onze preventieve aanpak. We investeren veel in een goede samenwerking met politie, woningcorporaties, het jongerenwerk en het streetcornerwork. We houden elkaar op de hoogte en kunnen dus ook snel ingrijpen waar dat nodig is."

We kunnen overigens nog niet achterover leunen. Vandalisme is bijvoorbeeld nog een probleem in een aantal buurten. En het aantal inbraken baart me ook zorgen. Daar moeten we dit jaar nog aan gaan werken!", aldus De Bood.

De uitkomsten van de Veiligheidsindex worden gebruikt om de aanpak van veiligheid te verbeteren.