Verzamelbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 10-03-2006

Aanhouding na bedreiging

Rosmalen Donderdag is op het politiebureau in Rosmalen een 38-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 8 februari jl. in de T M Kortenhorstlaan zijn ex-schoonmoeder te hebben bedreigd. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten.

Hennepkwekerijen

Veghel Donderdagmiddag heeft de politie in een schuur in de Krekelhofstraat een in werking zijnde hennepkwekerij opgerold. In totaal zijn 446 hennepplanten, 7800 hennepstekjes en de bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. Een 39-jarige vrouw uit Veghel is ter plaatse door de politie aangehouden. Een 34-jarige man uit Zaltbommel is later deze avond op het politiebureau aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze hennepkwekerij en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Veghel - In een woning in de Past Van Haarenstraat is deze middag eveneens door de politie een hennepkwekerij ontmanteld. Hierbij zijn 4000 planten en de apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De 41-jarige bewoner is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bedreiging

Oss De politie heeft donderdagmiddag een 31 jarige vrouw en een 37 jarige man uit Oss als verdachten van een bedreiging gehoord. Het duo heeft een financieel geschil met een pandeigenaar in de Molenstraat. Men wilde dat donderdagmiddag oplossen maar toen dat niet lukte ontstond er onenigheid waarbij de beide verdachten gedreigd zouden hebben het pand van de eigenaar in brand te steken.

Alcohol en verkeer

Boxtel In de nacht van donderdag op vrijdag is in de Essche Heike een 48-jarige man uit Boxtel aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vijf uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Oss In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Hertogin Johannasingel een 35 jarige Osse automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Hetzelfde overkwam een 21 jarige automobilist uit Heesch. Hij werd door de politie aange-houden op de Sterrebos in Oss.

Rijbewijs ingevorderd van dronken bestuurster
Uden Donderdagavond is van een 50 jarige automobiliste uit Heesch het rijbewijs ingevor-derd. De vrouw reed over Nistelrodeseweg waar zij door de politie werd gecontroleerd. Zij bleek zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank en is aangehouden. Zij kreeg naast een proces-verbaal ook een rijverbod van 14 uur, zijnde de tijd die minimaal nodig is om zodanig ontnuchterd te raken, dat zij weer achter het stuur zou mogen zitten.

Aanrijding met letsel

Venhorst Donderdagmiddag ontstond er op de kruising van de Bunders met de Statenweg in Venhorst een aanrijding tussen twee personenautos. Drie personen, twee vrouwen van 69 uit Veghel en Venhorst, en een man van 48 jaar uit Venhorst, zijn voor onderzoek naar ziekenhui-zen in Veghel en Helmond overgebracht. Een van de vrouwen reed vanaf de Bunders de krui-sing met de Statenweg op en had daarbij de van links, maar op een voorrangsweg rijdende mannelijke automobilist, over het hoofd gezien.

Winkeldiefstal

Veghel Donderdagmiddag werd een 34 jarige vrouw uit Gemert, die haar 13 jarige dochter bij zich had, betrapt bij het wegnemen van spijkerbroek ter waarde van 109 euro uit een winkel aan de Kalverstraat in Veghel. Zij is door de politie aangehouden. Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat de vrouw eerder op de dag uit een winkel aan Hoofdstraat ook al voor een bedrag van ongeveer 128 euro aankleding en make-up gestolen had.

Loslippigheid nekt winkeldieven

Veghel Een 32 jarige man uit Heusden en een 19 jarige man uit Engelen zaten donderdag in de bus van s-Hertogenbosch naar Veghel en spraken met elkaar over hun plannen om in Veghel een of meerdere winkeldiefstallen te gaan plegen. Hun loslippigheid werd opgemerkt door een medepassagier die bij aankomst in Veghel onmiddellijk de politie waarschuwde.

Agenten in burger trokken er op uit en signaleerden het tweetal inderdaad in verschillende winkels en stelde vast dat zij daadwerkelijk op dievenpad waren. Uit een winkel aan de Molenwieken was een stel batterijen weggenomen. Bovendien heeft men getracht daar 4 verpakkingen eau de toilette weg te nemen. Toen men die verpakkingen de winkel uit wilde brengen ging het alarm af. De oudste verdachte staat bekend als veelpleger en is in verzekering gesteld. De 19 jarige verdachte is na zijn verhoor in vrijheid gesteld.

Met 83 kilometer per uur door 30 kilometerzone
Uden Donderdagmiddag is van een 32 jarige automobilist uit Uden het rijbewijs ingevorderd. Hij reed over de Hoevenseweg waar een 30 kilometer zone is vastgesteld. Agenten die met de lasergun de snelheid aan het controleren waren stelden vast dat de man met een snelheid reed van 83 kilometer oer uur.

Nog zitten

Boxmeer Donderdagmiddag is in de Exportstraat een 38-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man had nog zes dagen gevangenisstraf openstaan. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Vreemdelingencontrole

s-Hertogenbosch Vrijdagochtend zijn tijdens een controle door de vreemdelingenpolitie in een bedrijf in de Chr. Huygensweg twee mannen staande gehouden. De 29- en 19-jarige mannen zijn voor nader onderzoek naar hun identiteit, nationaliteit en verblijfsrechtelijke positie overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na belediging

Rosmalen Vrijdagmiddag is in de T M Kortenhorstlaan een 17-jarige jongen in zijn woonplaats aangehouden. De jongen vond het nodig om twee voorbijgaande agenten uit te schelden. Hierop is hij overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht de jongen weer huiswaarts keren.