Hoogheemraadschap van Rijnland


Ontwerp-Keur ter inzage

Met genoegen berichten wij u dat het Hoogheemraadschap van Rijnland het ontwerp van zijn nieuwe keur en bijbehorende beleidsregels klaar heeft.

Waarom een nieuwe keur?

Op 1 januari 2005 is het nieuwe hoogheemraadschap van Rijnland ontstaan uit de waterschappen De Oude Rijnstromen, Groot-Haarlemmermeer, Wilck en Wiericke en het voormalige hoogheemraadschap van Rijnland. Om een uniforme regelgeving te hebben voor het hele gebied dat Rijnland in beheer heeft, is het nodig om een nieuwe keur en bijbehorende beleidsregels op te stellen. Een andere reden voor een nieuwe keur is de behoefte om de besluitvorming transparanter te maken en waar mogelijk te dereguleren.

Wat staat er in de keur en beleidsregels?

De keur is een politieverordening van Rijnland met daarin geboden en verboden ten aanzien van waterstaatswerken zoals waterkeringen en watergangen. In de bijbehorende beleidsregels vindt een nadere uitwerking van de keur plaats. Beschreven wordt o.a. in welke situaties bepaalde ge- of verboden niet van toepassing zijn inclusief een afweging van belangen.

Uw mening is van belang

Rijnland hecht grote waarde aan uw mening en nodigt u daarom uit uw reactie op de ontwerp-keur en beleidsregels te geven. Dit kan door uw schriftelijke reactie vóór 6 april 2006 te richten aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland, postbus 156, 2300 AD in Leiden. Via e-mail is dit ook mogelijk door een mail te sturen naar het adres: post@rijnland.net.

Het is mogelijk vanaf 8 maart 2006 de ontwerp-keur en beleidsregels in te zien bij de kantoren van het hoogheemraadschap van Rijnland:
* centraal kantoor, Archimedesweg 1 in Leiden;
* districtkantoor Noord, Marktplein 47 in Hoofddorp;
* districtkantoor Midden, Hoofdstraat 1-3 in Leiderdorp;
* districtkantoor Zuid, Herman Heijermanslaan 4 in Waddinxveen;
* en bij de gemeentehuizen in het gebied van Rijnland.

Of u kunt een digitale versie downloaden:

De keur:

* aconceptkeurversie3feb2006.pdf (56 Kb)

* bconcepttoelichtingkeur2005versie3feb2006.pdf (54 Kb)
* cbijlageonderhoudsplichtigen29lid1versie3feb2006.pdf (12 Kb)
* dbijlagebijartikel29lid2versie3feb2006.pdf (49 Kb)
* ebijlagekeurmolens.pdf (8 Kb)

De beleidsregel regionale keringen:

* fbeleidsregelsregionalekeringendd02022006.pdf (843 Kb)
* gleggerzonesregionalekeringen2.pdf (12 Kb)

conceptbeleidsregelpeilafwijkingenrijnland06dd23022006.pdf (220 Kb)

integraleinrichtingscriteriawatergangenenkunstwerken5eversie.pdf (462 Kb)

notadempingenenverhardoppervlak6eversiedd16022006.pdf (246 Kb)

overzichtskaart_rl_a0_v5_totaal_x_wstk_250_normal.pdf (11058 Kb)

Wat doet Rijnland met uw inbreng?

Rijnland verzamelt en beantwoordt alle tijdens de inspraak ontvangen reacties en legt deze vast in de "Nota van beantwoording ontwerp keur en beleidsregels". Daarin geven wij ook aan op welke wijze wij de ontvangen reacties hebben verwerkt in de definitieve keur en beleidsregels. Alle indieners van reacties zullen een de nota van beantwoording ontvangen. Andere geïnteresseerden kunnen deze opvragen bij Rijnland.

Naar verwachting zal de Verenigde Vergadering van het hoogheemraadschap in de vergadering van 5 juli 2006 een besluit nemen over de definitieve keur en beleidsregels. U kunt tijdens deze vergadering inspreken.

Leiden, 22 februari 2006

De dijkgraaf, G.J. Doornbos