Politie Hollands Midden

Datum: 10 maart 2006

Alphen aan den Rijn Getuigenoproep, zes inbraken in Kerk en Zanen

De politie is een onderzoek gestart naar een zestal woninginbraken in de wijk Kerk en Zanen. De zes woningen, twee aan de Quidriviumlaan, twee aan de Kaninefatendreef en een aan de Charlotte van Pallandtlaan en aan de Lentestraat zijn in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 maart bezocht door één of meerdere inbrekers. De manier waarop de inbreker(s) toegang heeft gekregen tot de woningen wijst er op dat het mogelijk om een één en dezelfde dader(s) gaat. De bewoners van de woningen hebben aangifte gedaan van diefstal. Uit de woningen zijn onder andere mobiele telefoons, laptops, een navigatiesysteem en een jas weggenomen. Vanaf de oprit van een woning van de Kaninefatendreef is met een uit het huis gestolen autosleutel een zwarte BMW weggenomen. De auto staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. De technische recherche is ingeschakeld om eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen te onderzoeken. De politie is echter ook op zoek naar getuigen die misschien iets in deze nacht van de inbraken hebben opgemerkt. Getuigen kunnen zich melden via het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844 waar gevraagd kan worden naar het bureau van Alphen.

Haastrecht Snelheidscontrole N228

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 10 maart een snelheidscontrole gehouden op de N228 in Haastrecht. Het team controleerde op het gedeelte binnen de bebouwde kom waar maximaal 50 km/uur gereden mag worden. In totaal reden 221 bestuurders te hard. Dit was bijna 10% van het aantal passerende bestuurders. Alle overtreders krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd. De hoogstgemeten snelheid was maarliefst 114 km/uur.

Schoonhoven Fietser en auto botsen

De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Adam van Vianenstraat met de 's-Heerenbergstraat. Op vrijdag 10 maart, omstreeks 11.40 uur, wilde een 57-jarige automobilist uit Schoonhoven vanaf de 's-Heerensbergstraat de Adam van Vianenstraat oprijden. Hij zag echter de op de fiets rijdende vrouw uit Schoonhoven (leeftijd onbekend) over het hoofd en verleende geen voorrang. De vrouw kwam ten val en is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --