Gemeente Amsterdam

CWI creëert leerbanen in Oost/Watergraafsmeer

9 maart 2006

Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer

Op vrijdag 10 maart aanstaande organiseert het Centrum Werk en Inkomen Amsterdam Oost een lunchbijeenkomst met werkgevers uit de regio. Ondernemers worden uitgenodigd om leerbanen voor jongeren te creëren. Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer steunt deze actie van harte en stelt voor de eerste aanmelders van leerbanen een dinercheque ter beschikking. Het stadsdeel onderstreept hiermee het belang van leer-werkervaringplaatsen voor jongeren uit het stadsdeel.

De voordelen van een leerbaan voor ondernemers is, dat het CWI veel werk uit handen neemt. Zij werven en selecteren gemotiveerde jongeren die graag aan de slag gaan. Verder ondersteunt en begeleidt het CWI de organisatie waar de jongere werkt om een erkend leerbedrijf te worden. Daarnaast heeft de ondernemer een belastingvoordeel door loonkostensubsidies van maximaal EUR 2.500 per jaar.

Jonge dames De lunchbijeenkomst vindt plaats op vrijdag 10 maart 2006 van 11.00 - 13.30 uur in het kantoor van het CWI aan de Wibautstraat 135-139. Aanmelden kan bij dhr R. Halevi (751 5661) of mw. E. Kloppenburg (751 5674)