Gemeente Amsterdam

Start ontwerp nieuwe sporthal Polderweg

9 maart 2006

Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer

Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer heeft op 28 februari 2006 de ontwikkelaar BAM-Utiliteitsbouw opdracht gegeven voor het ontwerp en de bouw van een nieuwe sporthal aan de Polderweg. Rein Jansma van Zwarts & Jansma architecten ontwerpt de sporthal. De nieuwe sporthal ligt aan de Polderweg.

De sporthal maakt onderdeel uit van de nieuwbouwplannen voor het Polderweggebied en komt in de plaats van de Wethouder Verheijhal. De oude sporthal wordt pas gesloopt als de nieuwe gereed is, zodat de activiteiten van sporters en schoolklassen gewoon door kunnen gaan. In de gashouder van de bestaande Verheijhal komt het Huis voor de Dans in combinatie met woningen.

Net als het nieuwe stadsdeelkantoor in het Polderweggebied kent de nieuwe sporthal een zeer laag energiegebruik. De Sporthal wordt aangesloten op een systeem dat gebruik maakt van warmte uit de bodem.

De nieuwe sporthal wordt groter dan de huidige Wethouder Verheijhal. Zo kunnen overdag gymlessen worden gegeven voor het Montessoricollege Oost én voor de nieuwe brede school die in het Polderweggebied komt.

De bouw van de sporthal staat gepland voor het laatste kwartaal van dit jaar. De opening kan dan in het eerste kwartaal van 2008 plaatsvinden. De planning is echter afhankelijk van het verloop van de bodemsanering die dit jaar plaatsvindt.