Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 10 maart 2006

Man betrapt tijdens rijden met ontzegging

BREDA: Aan de Muizenberglaan is vrijdagmorgen een 38-jarige inwoner van Breda betrapt achter het stuur van zijn ongekeurde auto. De man bleek daarnaast ook nog een rijontzegging te hebben. Met twee bekeuringen, één voor het rijden tijdens een rijontzegging en één voor de vervallen APK keuring, mocht hij zijn weg te voet vervolgen.

Dronken automobilist aangehouden

BREDA: Donderdagavond is op de Edisonsstraat een 37-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man trok de aandacht van surveillerende agenten toen hij al slingerend met zijn auto over de Delpratsingel reed. De automobilist die van links naar rechts de gehele rijbaan nodig had voldeed op de Edisonstraat aan het stopteken van de politie. Op het bureau bleek dat hij niet meer in het bezit was van een geldig rijbewijs. Op het ademanalyseapparaat blies de Bredanaar een waarde van 710 ug/l. Na verhoor is hij met een rijverbod van 8 uur heengezonden.

Bromfietser raakt gewond bij verkeersongeval

ETTEN-LEUR: Een 16-jarige inwoonster van Sint Willebrord is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Parralelweg en Logieweg. Een 36-jarige automobilist uit Etten-Leur reed rond 08:00 uur vanaf de uitrit de Parallelweg op en verleende geen voorrang aan het meisje op de bromfiets die van rechts kwam. Zij is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie houdt verdachten overval aan

BAARLE-HERTOG: De politie heeft donderdagmiddag in een woning in Breda een 51-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 19-jarige inwoner van Breda aangehouden. Het tweetal wordt verdacht betrokkenheid bij een gewapende overval op een pompstation aan de Molenstraat in Baarle-Hertog. Donderdagmiddag om 15:45 uur werd het station door twee daders, gewapend met een vuurwapen, overvallen. Zij gingen er na de overval vandoor in een auto met een buitgemaakt geldbedrag. Het kenteken van de auto leidde de politie naar de twee aangehouden verdachten. De politie heeft in de woning een imitatie vuurwapen en een geldbedrag aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen. De twee mannen zijn in verzekering gesteld.

Politie schrijft ruim 50 bekeuringen tijdens verkeerscontrole

BREDA: De politie van team Tuinzigtlaan heeft donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Op de Ettensebaan en de Tramsingel werd met behulp van de lasergun de snelheid van de verkeersdeelnemers gemeten. De 10 controlerende politiemedewerkers schreven in totaal 53 bekeuringen uit. 28 automobilisten reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u. Op de kruising Haagweg en Ettensebaan noteerden agenten de kentekens van 9 autos die door rood licht reden. Aan de Graaf Hendrik III laan en de Lunetstraat kregen 12 automobilisten of hun bijrijders een bekeuring omdat zij de verplichte autogordel niet om hadden. Aan de Langendijk werd toezicht gehouden op foutparkeren in de groenstrook, dat leverde vier bekeuringen op. Drie bromfietsers gingen op de bon voor het niet aan kunnen tonen van de verzekering, ondeugdelijke uitlaat en defect remlicht.

Politie houdt snelheidscontrole: 3000 automobilisten gecontroleerd

BREDA: De politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden aan de Fellenoordstraat. Bijna 1800 bestuurders reden voorbij de radarauto. Van hen reden er 115 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

PRINSENBEEK: De politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden aan de Schutsestraat. Ruim 1100 bestuurders reden voorbij de radarauto. Van hen reden er 171 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u.

STANDDAARBUITEN: Aan de Weeldijk heeft de politie donderdagmiddag met behulp van de lasergun de snelheid van het verkeer gecontroleerd. Elf automobilisten reden harder dan de toegestane 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u. Drie automobilisten kregen ook nog een bekeuring voor gladde banden, niet handsfree bellen en niet dragen van de autogordel.

Aanhouding en 20 bekeuringen tijdens toezicht koopavond

BREDA: De politie heeft tijdens de koopavond donderdag toezicht gehouden in de binnenstad van Breda. Aanleiding voor de controle waren klachten van winkeliers en winkelend publiek die de hadden politie bereikt over het fietsen in het voetgangersgebied. Agenten schreven 20 fietsers op in hun bonnenboekje. Een 13-jarige jongen werd aangehouden toen hij zich in een eetgelegenheid aan de Karnemelkstraat misdroeg. Toen hij door agenten op zijn gedrag werd aangesproken, weigerde hij de zaak te verlaten en verstoorde met veel gegil en gekrijs de openbare orde. Na verhoor is hij heengezonden.

Man aangehouden met stiletto en boksbeugel

BREDA: De politie heeft donderdagavond een 17-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man fietste door het voetgangersgebied in de Karrestraat en kreeg daarvoor van een surveillerende agent een bekeuring. Toen de jongen zijn legitimatiebewijs uit zijn binnenzak te voorschijn haalde, kwam er ook een verboden vlindermes uit. Op de vraag of hij nog meer wapens bij had, verscheen er nog een boksbeugel uit zijn zak. De wapens zijn in beslag genomen. Na verhoor is de jongen heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie vindt kilo cocaïne in auto: bestuurder voorvluchtig

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag controleerde de politie op Hazeldonk West een personenauto met daarin een man van Griekse afkomst. De man reed in de richting van Belgie, toen hij door de politie naar de kant wed gedirigeerd. Op het moment dat agenten de auto van de Griek inspecteerde, rende de man de Rijksweg A16 over, stak een sloot over en verdween uit het zicht van de politie. Waarom de man het op een lopen zette, werd later duidelijk. In de auto vond de politie bijna 1 kilo cocaïne. De auto en de drugs zijn in beslag genomen. De politie heeft samen met de Koninklijke Marechaussee en een hondengeleider de omgeving uitgekampt. De bestuurder is voortvluchtig. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden na verstoring openbare orde

BREDA: Aan de Vismarktstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een 20-jarige inwoner van Goirle aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De man was rond 02:40 uur betrokken bij een onenigheid in het uitgaansgebied. Om escalatie te voorkomen gaven agenten hem de opdracht om de binnenstad te verlaten. De man uit Goirle voldeed daar niet aan en werd aangehouden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Auteur: Henk Snepvangers