Siemens

Persbericht

Den Haag, vrijdag 10 maart 2006

Het nieuwe koelen bij Siemens voortaan in stralend wit

Siemens Consumenten Producten introduceert een nieuwe koel/vriescollectie, voor zowel inbouw als solo. De meest in het oog springende verbeteringen zijn het interieurdesign, energieklasse A+, meer inhoud en de verder uitgebreide gebruiksvriendelijkheid. De nieuwe collectie is leverbaar in een premium klasse en een premiumPlus klasse en zijn vanaf april/mei 2006 verkrijgbaar.

Interieur en design

Veel aandacht is uitgegaan naar het verfraaien van het interieur van de nieuwe collectie koel/vriesapparaten. Het nieuwe interieur is uitgevoerd in wit met chroomaccenten, waardoor de binnenkant een strakke uitstraling heeft. Het is bovendien gladder afgewerkt waardoor het eenvoudiger schoon te houden is. De luxe binnenverlichting bevindt zich bij de koelers in het plafond en straalt een fraai helder licht uit.

A+ en meer volume
Door de efficiënte isolatie, een geoptimaliseerd koelcircuit en de nauwkeurige elektronische temperatuurregeling voldoen de nieuwe modellen uit de premium en de premiumPlus klasse aan het energielabel A+. De modellen zijn zodanig ingericht dat ze tot 20 liter meer netto inhoud kunnen bieden.

Gebruiksgemak
De nieuwe koelklasse is voorzien van een superkoelen-functie. Door het inschakelen van deze functie kan men in korte tijd de temperatuur naar 2 graden Celsius verlagen, waardoor levensmiddelen die op kamertemperatuur zijn, snel afkoelen, zonder ongewenste temperatuurschommelingen in de koelkast. Na 6 uur schakelt deze functie automatisch uit.

De groenteschaal is voorzien van een gegolfde bodem waardoor de levensmiddelen niet langer plat op de bodem liggen en zo langer vers en knapperig blijven. Door de afgeronde wanden kunnen de schalen zelfs bij een deuropening van 90 graden moeiteloos uit de koelkast gehaald worden.

Vlakscharnier techniek
De nieuwe premiumPlus-klasse is voorzien van een vlakscharniertechniek. Hierbij is de deur van de koelkast vast met de deur van het keukenmeubel verbonden. Dankzij deze techniek kan de deur met een openingshoek van maar liefst 115° worden geopend. Daarnaast sluit de deur automatisch vanaf een openingshoek van 20°. Voor de premium klasse wordt gebruikgemaakt van de sleepmontage techniek.

Voor meer informatie:
www.siemens.nl/huishouden

De Siemens divisie Consumer Products is met 200 medewerkers gevestigd in Zoetermeer en maakt onderdeel uit van Siemens Nederland N.V. Deze divisie is verantwoordelijk voor de verkoop van groot-huishoudelijke apparatuur, inbouw en vrijstaand, alsmede klein-huishoudelijke apparatuur van Siemens. Daarnaast is Consumer Products importeur van inbouwapparatuur van Gaggenau. Siemens is marktleider op het gebied van inbouw keukenapparatuur.