Gemeente Helmond


---

Campagne 100% Helmond van start

Publieksactie voor Helmregel Wees trots op je stad! Ruim zeven op de tien Helmonders geeft aan dat Helmond meer trots mag uitstralen. De teneur is dat Helmond moet laten zien wat het is: een volwaardige moderne stad -met oog voor het verleden- waarin mensen met plezier wonen, werken en recreëren. Genoeg reden voor de gemeente Helmond, weekblad Traverse en Bavaria House event center om een Trots-campagne te starten onder de naam: 100% Helmond. Trots op onze stad!.

Inwoners ambassadeurs van Helmond
100 % Helmond is een interactieve campagne, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de inwoners van Helmond. Aangezien de Helmonders in het Helmregelonderzoek hebben aangegeven dat Helmond meer trots moet uitstralen, zijn zij dé aangewezen ambassadeurs van de stad. De campagne is erop gericht om Helmonders te laten nadenken over wat typerend is voor Helmond. Wat maakt Helmond de stad die het is? En waarop zijn de Helmonders trots?

Campagne
De campagne start vandaag met het plaatsen van grote Helmregelposters langs de kant van de weg. Tevens verschijnen er vanaf nu zeer regelmatig artikelen en columns over 100% Helmond in weekblad Traverse. Bovendien worden er 100% Helmond-puzzels geplaatst in dit weekblad, waarmee prachtige prijzen te winnen zijn. Ook Gemeente-TV zal de nodige aandacht aan het onderwerp besteden. Binnenkort ontvangen alle Helmondse huishoudens een antwoordkaart in hun brievenbus, waarop zij kunnen aangeven waar zij in Helmond het meest trots op zijn. Dit kan in de volgende vier categorieën: Steen & Groen; Economie & Technologie; Kunst, Cultuur & Sport en Mens & Maatschappij. Per categorie komt één finalist naar voren. De vier finalisten gaan als genomineerden naar een grote 100% Helmond-finale.

Finalefestijn

Deze finale vindt plaats in het nieuwe Bavaria House op donderdag 8 juni. Tijdens een grandioze feestavond wordt de winnaar van 100% Helmond 2006 bekendgemaakt. Er zijn spetterende optredens van bekende Nederlandse en Helmondse artiesten. De winnaar van 100% Helmond wordt gekozen door een vakjury onder voorzitterschap van burgemeester Fons Jacobs. Omdat het een Trots-campagne is voor heel Helmond staat deze winnaar symbool voor alle andere mooie en goede dingen in Helmond. Meer informatie over de jury en de finaleavond wordt later bekend gemaakt.

Helmregels

De 100% Helmond-campagne maakt onderdeel uit van de Helmregels, de geschreven en ongeschreven Helmondse normen en waarden die door de inwoners zelf zijn vastgesteld. Nu is het tijd voor de Helmregel Wees trots op je stad. Eerder zijn de drie Helmregels-items Helmond schoon, dat doe je gewoon, Pest, plaag en discrimineer niet en Respecteer elkaar aan bod geweest.

Meer informatie

Mensen die meer willen weten over de campagne kunnen binnenkort terecht op de nieuwe website van 100% Helmond. Op die website is dan meer informatie te vinden over de campagne, de Helmregels, de finaleavond, enz..

---

| |