Politie Haaglanden

persberichten 10 maart middag

Haaglanden, 10-03-2006

Onder invloed van drugs in een auto
Den Haag Op vrijdag 10 maart om 10:30 uur werd op de Fluwelenburgwal een 24-jarige Hagenaar aangehouden. De man maakte een verkeersovertreding met zijn auto en werd door agenten gecontroleerd. De man reageerde zeer sloom en uit de auto kwam een sterke henneplucht. De man werd aangehouden en kreeg een bekeuring en een rijverbod. Een arts kwam aan het bureau en nam van de verdachte een bloedproef af.

Met zijn drieën voorin

Leidschendam Een 42-jarige automobilist uit Den Haag viel op vrijdag 10 maart om 13:00 uur op een wel heel vreemde wijze op in het verkeer. Politieagenten zagen de man rijden met naast hem nog twee passagiers terwijl er maar formeel plaats was voor een. De man werd staande gehouden en kreeg een bekeuring. Het voertuig was niet voorzien van een achterbank waardoor de bestuurder zich genoodzaakt achtte om zijn passagiers dan maar samen op de voorstoel te doen vervoeren. Tevens bleek zijn auto niet verzekerd. De auto werd in beslag genomen.

Ruzie in het verkeer

Rijswijk Onenigheid over een verkeerssituatie was de aanleiding voor ene fikse ruzie in het verkeer. Een 38-jarge automobilist uit Nootdorp sloeg een 44-jarige vrouw uit Kwintsheul. Haar echtgenote een 44-jarige inwoner uit Kwintsheul vond dat te ver gaan en gaf de 38-jarige man een klap terug. Die pakte op zijn beurt uit de auto een busje pepperspray en bedreigde de anderen ermee. Politieagenten en enkele voorbijgangers moesten er aan de pas komen om de boel te sussen. De beiden mannen werden aangehouden.

Op weg naar examen zonder rijbewijs

Rijswijk Een 19-jarige automobilist uit Den Haag werd op vrijdag 10 maart om 13:00 uur aangehouden op de Volmerlaan. De man werd bij een routine controle gecontroleerd waarna bleek dat hij geen rijbewijs had. De verdachte verklaarde dat nog niet te hebben maar op weg te zijn naar het CBR om daar in ieder geval alvast zijn theoriecertificaat te gaan halen.

Vrouw mishandeling meldt zich

Poeldijk Op donderdag 9 maart om 17.00 uur werd in de Beatrixstraat een 65-jarige man uit Poeldijk in zijn woning ernstig mishandeld. De aanleiding ligt vermoedelijk in een verkeerssituatie eerder op de dag. Het slachtoffer werd op de stoep (straat nog onbekend) aangereden door een vrouw op de fiets waardoor een woordenwisseling is ontstaan. Later stond de vrouw samen met een jongeman en een jonge vrouw voor de deur van het slachtoffer, zij drongen de woning binnen en richtte vernielingen aan. Hierbij werd het slachtoffer mishandeld. Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis. Naar aanleiding van het persbericht meldde zich later de vrouw en verklaarde dat zij de man in het geheel niet had aangereden maar op het moment dat zij de man passeerde van hem een forse duw kreeg waardoor zij ten val kwam. De man die haar omver had geduwd was daarna verder gelopen zonder zich verder over de gevallen vrouw te bekommeren. Thuis gekomen vertelde zij wat haar was overkomen waarna haar zoon bij de man verhaal ging halen. De politie onderzoekt de juiste toedracht van het incident.

Beginnend bestuurder begint verkeerd

Maasland Een beginnend bestuurder (20-jarige inwoner uit s-Gravenzande) werd op vrijdag 10 maart om 11:00 op de Rijksweg A20 aangehouden. De man werd betrapt terwijl hij met 151 km per uur over de snelweg snelde daar waar hij maar 100 km mocht rijden. Tevens reed de man op slechts op 2 meter afstand van zijn voorganger. De man kreeg daarvoor een proces-verbaal.

21 bonnen bij verkeerscontrole

Poeldijk Bij een verkeerscontrole op de Arckelweg op vrijdag tussen 13:00 uur en 15:00 uur werden 21 processen-verbaal opgemaakt. Hoofdzakelijk voor het niet dragen van de autogordel.

Verduistering in dienstbetrekking

Zoetermeer Op vrijdag 10 maart om 12:00 uur werd in een winkel aan de Burgemeester van Leeuwenpassage een 26-jarige inwoner uit Zoetermeer aangehouden. De man was werkzaam bij het bedrijf en prijsde artikelen in de computer tijdelijk af waarna hij ze voor zich zelf kocht. Hierna verhoogde hij de prijzen weer op het normale niveau. Tevens bleek dat de man een grote hoeveelheid games en andere spelletjes had verduisterd. De man viel uiteindelijk door de mand en werd op heterdaad betrapt. In verhoor bekende man zijn oplichtingspraktijken. Of de man zijn baan zal behouden zal de tijd leren.