Nieuwe SP-leden stromen binnen na verkiezingswinst

Sp

Na het record aantal raadszetels van afgelopen dinsdag bereikt de SP nu ook een record aantal leden. De grens van 45.000 werd deze week door een stroom van honderden nieuwe leden ruimschoots overschreden. De toestroom is zo groot dat de administratie enige moeite heeft de aanwas te verwerken.

Eind vorig jaar passeerde de SP in ledental de VVD en werd daarmee de derde partij van Nederland. Nu heeft de partij het CDA en de PvdA in het vizier. Op 1 januari jongstleden telden deze partijen respectievelijk 69.000 en 62.000 leden, waarbij het CDA sterk krimpt en de PvdA licht groeit.

SP-stemmers kunnen sinds dinsdag jongstleden hun stem blijvend laten horen via de die dag gelanceerde website www.ikstemsp.nl. De site biedt deelnemers de gelegenheid in discussie te gaan met SP-Kamerleden, permanent op de hoogte te blijven van het laatste SP-nieuws en toe te treden tot het SP-kiezersforum. De nieuwe site trok de eerste dag al 4000 bezoekers, terwijl de bestaande sites zoals sp.nl en janmarijnissen.nl deze week ook absolute records braken.

Voor de nieuwe site www.ikstemsp.nl werd onder andere reclame gemaakt op de 'SP-stemmers bedankt!'-banners die na het bekend worden van de spectaculaire uitslagen dinsdag in het hele land verschenen op de gemeentelijke verkiezingsborden.