SP Noord-Holland


SP-voorstel 80-km-limiet grotendeels overgenomen door Gedeputeerde Staten

10-03-2006 o 80 km per uur Tijdens de statenvergadering van januari 2006 heeft de SP een motie ingediend om op alle wegen in Noord-Holland die langs woonwijken en volkstuinen leiden een snelheidslimiet in te stellen van 80 km per uur. Gedeputeerde Mooij zei in zijn antwoord op de motie van de SP dat hij binnenkort met een voordracht zou komen waarin veel van wat de SP in de motie voorstelde, was opgenomen. De SP besloot daarop de motie aan te houden.

De SP diende de motie in navolging van de SP in Zaanstad die voor een dergelijke motie de hele raad van Zaanstad enthousiast had weten te krijgen. Het instellen van een 80-km-limiet komt ten goede aan de luchtkwaliteit en de gezondheid van de omwonenden.

Afgelopen donderdag, 9 maart 2006, heeft GS het betreffende voorstel gepresenteerd aan de commissieleden verkeer. Bert Putters: "Het voorstel van Gedeputeerde Staten komt vrijwel voor de volle 100% overeen met dat van ons. Het enige wat zij niet willen en wij wel is de limiet ook op A-wegen instellen. Het is fantastisch dat GS naar ons heeft geluisterd. Nu de A-wegen nog. Aan ons zal het net liggen. Wij zullen het belang van een limiet ook op deze wegen onder de aandacht blijven brengen."