Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (10/03/06)

OOSTERHOUT NB, 10 maart 2006

Man zwaar gewond na aanrijding

WAALWIJK: Een 71-jarige man uit Waalwijk is donderdagavond 9 maart omstreeks 19.00 uur zwaar gewond geraakt toen hij werd aangereden door een 23-jarige automobilist uit Waalwijk. De automobilist wilde vanuit de mr. Goeman Borgesiusstraat linksaf de Groen van Prinstererlaan oprijden en zag daarbij de fietser over het hoofd. Het slachtoffer belandde op de motorkap van de auto en vervolgens op de grond. Hij liep daarbij hoofdletsel op en is in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

Bewoners overlopen woninginbrekers, toch nog auto buitgemaakt

DUSSEN: In de nacht van donderdag 9 maart op vrijdag 10 maart omstreeks 05.15 uur werden de bewoners van een woning in de Wilhelminastraat wakker van harde geluiden. De geluiden kwamen vanaf de benedenverdieping van de woning. De bewoners gingen kijken wat er aan de hand was en zagen toen dat er werd ingebroken in hun woning. Aan de achterzijde van de woning was al een raampje opengebroken. Omdat de mensen schimmen zagen lopen rondom hun woning gingen ze weer naar boven om de politie te waarschuwen. In de tussentijd vloog er een steen door de ruit en wisten de inbrekers de autosleutel van de auto die voor de woning stond te bemachtigen. Ze gingen er vervolgens vandoor met een Audi A6 Avant, kleur grijs, voorzien van het kenteken 14-SG-HN.
De politie stelt een onderzoek in naar deze inbraak en heeft onder andere een sporenonderzoek en een buurtonderzoek verricht. Bovendien heeft de politie de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Ook auto buitgemaakt bij woninginbraak Dongen

DONGEN: Tussen donderdag 9 maart 23.00 uur en vrijdag 10 maart 05.30 uur is ingebroken in een woning aan de Noorderlaan. Er bleek een raam aan de achterzijde van de woning te zijn opengebroken. Behalve diverse etenswaren werden ook de autosleutels van de bewoners buitgemaakt. Vervolgens werd de auto, een blauwe BMW 330, met het kenteken 57-GV-FL, gestolen. De politie heeft de auto inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politieteam Loon op Zand rolt klein hennepkwekerijtje op

WAALWIJK / KAATSHEUVEL: Politiemensen van het team Loon op Zand hebben donderdag 9 maart een kleine hennepkwekerijtje opgerold. In een woning aan de Smallevaert in Kaatsheuvel troffen ze een in werking zijnde hennepkwekerij van in totaal 157 hennepplanten aan. De kwekerij is ontmanteld. Een onderzoek naar de bewoners van het pand loopt nog.

Jongen aangehouden op verdenking van plegen vernielingen

RIJEN: In de nacht van donderdag 9 maart op vrijdag 10 maart omstreeks 02.30 uur heeft de politie in een woning aan de Zaaren een 17-jarige jongen uit Rijen aangehouden op verdenking van vernieling. De jongen was om nog onbekende redenen door het lint gegaan en had vernielingen gepleegd aan en in zijn ouderlijk huis. Zo sneuvelden er diverse meubels en diverse ramen. Ook had hij ruiten van autos die geparkeerd stonden aan de Zaaren en aan de Gagelrijs ingeslagen. De jongen is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Politieteams Waalwijk en Loon op Zand houden grote verkeerscontrole

WAALWIJK / KAATSHEUVEL: Politiemensen van de teams Waalwijk en Loon op Zand hebben donderdag 9 maart op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden. In Waalwijk hielden de politiemensen hun controles op de Drunenseweg, de Groenewoudlaan en de Winterdijk. Daarbij zijn in totaal 33 bekeuringen uitgedeeld: 20 voor het niet dragen van de autogordel, 9 voor snelheid en 1 voor rijden zonder helm, lichtsignalen geven, rijden door rood licht en niet tonen van de autopapieren op eerste vordering.
Ook op de Horst in Kaatsheuvel deelden politiemensen 33 bekeuringen uit. Het merendeel van de bekeuringen werd uitgedeeld aan mensen die hun rijbewijs niet konden tonen (13) en aan mensen die hun autogordel niet om hadden (9).
Op de Europalaan in Kaatsheuvel viel het laagste aantal bekeuringen: 29: 17 weggebruikers, waaronder twee bromfietsers werden bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur. Verder werden 11 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één automobilist voor seinen met zijn lichten.

Iedere dag vallen er in het verkeer 3 doden en 300 gewonden. Snelheid speelt bij al deze ongevallen een rol. Soms een bijrol, meestal een hoofdrol. Snelheid is niet alleen gevaarlijk voor de bestuurder, ook heeft het veel invloed op de ernst van het ongeval voor zwakke weggebruikers (fietsers/voetgangers). Intensieve verkeerscontroles zijn gericht op veiliger weggedrag, minder ongelukken en minder files. Daarom controleert de politie met name op plekken waar er veel ongevallen gebeuren of waar een verkeersonveilige situatie bestaat.

Zender lokale omroep Drimmelen weer terecht

TERHEIJDEN: Donderdagmiddag 9 maart meldde een medewerker van de Stichting Lokale Omroep Drimmelen (SLOD) de politie dat de zendinstallatie waarvan de omroep gebruik maakt en die op maandag 6 maart gestolen was, weer terecht is.
Op maandag 6 maart betraden twee nog onbekende mannen de studioruimte aan de Zeggelaan in Terheijden met de smoes dat ze de zendinstallatie kwamen repareren. Beide mannen hebben de zender losgekoppeld en meegenomen. Kort daarna kwamen er bij de omroep klachten binnen dat de uitzending was weggevallen. Toen medewerkers van de omroep gingen kijken, bleek de zender weg te zijn.
De zender stond woensdagavond 8 maart plotseling voor de deur van de woning van de voorzitter van de stichting, in Terheijden. De zender was geheel intact en zelfs ingepakt tegen de regen. De politie heeft de zaak nog steeds in onderzoek.

Politie houdt snelheidscontroles

HANK: Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg op donderdag 9 maart zijn in totaal 177 weggebruikers betrapt op te hard rijden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. De politie controleerde 2125 passanten.

OOSTERHOUT: Donderdag 9 maart hielden medewerkers van het Verkeers-handhavingsteam een snelheidscontrole op de Vijf Eikenweg. In totaal controleerden ze 3870 passanten, van wie er 69 te hard reden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur.

Bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: Bij een inbraak in een bedrijf aan de Warandelaan is computerapparatuur buitgemaakt. De inbraak vond plaats in de nacht van donderdag 9 maart op vrijdag 10 maart omstreeks 02.30 uur. Er bleken enkele ruiten te zijn vernield om binnen te komen. De politie heeft onder andere een buurtonderzoek gehouden.

Auteur: Leonie van Ooijen