29
30
31
/> Maart 2006

IJsbeerdrieling Ouwehand vrijdag naar buiten
Wereldprimeur voor ijsberengroep in dierentuin in Rhenen Nog nooit eerder ter wereld heeft een ijsbeer in gevangenschap drie jongen grootgebracht. Het was dan ook wereldnieuws dat vrijdag 10 maart ijsbeer Huggies en haar drie jongen van Ouwehands Dierenpark in Rhenen voor het eerst, na drie maanden in de kraamkamer te hebben gezeten, naar buiten mochten. Uiteraard onder grote belangstelling van publiek en media.
Afbeelding
De ijsberenfamilie in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, vrijdag mocht de drieling voor het eerst naar buiten (foto''s Ouwehand)

Op 26 november werden in Ouwehands Dierenpark Rhenen de drie ijsberen geboren. In de kraamkamer van het innovatieve ijsberenverblijf `Neus aan neus' schonk ijsbeer Huggies aan hen het leven. De geboorte van drie jongen komt wel voor maar het grootbrengen van dit aantal is in gevangenschap nog nooit ter wereld vertoond.

Winterrust
Ook in de weken na de geboorte bleef alles goed gaan met Huggies en haar jongen. De jongen dronken goed en langzaamaan zijn de dierverzorgers ijsbeer Huggies wat bij gaan voeren. Huggies had namelijk vanaf eind november niet meer gegeten. Dit is heel normaal want in de natuur gaan ijsberen in een winterrust.

Afbeelding

Kraamkamers
Ouwehands Dierenpark heeft 6 jaar geleden geïnvesteerd in een geheel nieuw ijsberenverblijf met een onderwater-panorama, rotspartijen, een waterval en nagebootste toendra. Achter de schermen zijn twee moderne kraamkamers gebouwd voor de fok van deze dieren en dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen mag duidelijk zijn.

Groep
De ijsberengroep van Ouwehand bestaat op dit moment uit drie ijsberen. Victor, de vader van de jongen, Freedom de driejarige dochter van Huggies en Huggies zelf nu met haar drie jongen.