Algemene Onderwijsbond
Beurs Leraar en Loopbaan groots evenement

Utrecht - 6 maart 2006 - De beurs Leraar en Loopbaan op 10 en 11 maart in de Doelen in Rotterdam wordt een groots evenement. Door middel van 35 workshops, 24 debatten en lezingen is twee dagen lang alles te vinden op het gebied van professionalisering voor het basis- en voortgezet onderwijs. Of het nu gaat om een cursus omgaan met agressie, de gevolgen van de Wet beroepen in het onderwijs, loopbaanadvies of bijvoorbeeld nieuwe didactische concepten. Interessant voor iedereen die in het basis- of voortgezet onderwijs werkt.

Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap Maria van der Hoeven zal deelnemen aan het slotdebat 'Een soepele start voor een mooie onderwijscarrière'. Maar daarvoor al zal de bezoeker aan tal van workshops en debatten kunnen meedoen.
Op de beurs is een enorm aanbod te vinden aan opleidingen, cursussen en informatie. Schooladviesdiensten presenteren hun aanbod. Lerarenopleidingen (pabo's, opleidingen voortgezet onderwijs, universitaire lerarenopleidingen) zetten hun nascholingsaanbod in de etalage. Vacaturebureaus en schoolbesturen werven personeel. Onderwijsorganisaties als het ministerie, SBL en Kennisnet zijn er aanwezig. AOb-scholing helpt bij de loopbaanplanning en de juridische dienst van de bond beantwoordt vragen over de voetangels en klemmen bij een overstap. Het ABP geeft inzicht in pensioenen, Loyalis informeert over de levensloopregeling. Het uitgebreide workshop- en lezingenprogramma geeft extra kleur aan al dat aanbod.
In het openingsdebat staat de onderwijscarrière centraal, bij het slot kijken we met Maria van der Hoeven naar de positie van starters.

U bent van harte welkom op de tweedaagse beurs in de Doelen in Rotterdam!
Kijk voor meer informatie op www.leraarenloopbaan.nl

AOb, sterk in onderwijs. Meer informatie: www.aob.nl