Ingezonden persbericht


Uitnodiging

Jubileumviering HaaglandenKliniek

Datum: 10 maart 2006

Tijd: 10.00-13.00 uur

Locatie: HaaglandenKliniek, Den Haag

Op 10 maart aanstaande viert HaaglandenKliniek haar 1 jarige officiële bestaan. Graag nodigen wij u met ons het glas te heffen in onze kliniek en deel te nemen aan onder andere ons seminar. Uiteraard organiseren wij ook andere activiteiten, welke vooralsnog een verrassing zijn. En dit alles vindt plaats in een gezellige en feestelijke ambiance. Dit mag u dus niet missen.

Wat komt er in het seminar aan de orde?

Þ De enorme populariteit van privé-klinieken/ZBC's.

Deze populariteit is een feit. HaaglandenKliniek is wat dat betreft voorloper: de unieke en succesvolle setting zoals HaaglandenKliniek die nu al kent, zal op zeer korte termijn door heel Nederland te vinden zijn. 'Kleine ziekenhuizen' hebben ons inziens de toekomst.

Zo is HaaglandenKliniek een jaar geleden begonnen met het specialisme refractiechirurgie; ooglaseren en lensimplantaatoperaties. Nu verzorgen wij, binnen één jaar, met succes maar liefst vier specialismen. En onze uitbreidingsplannen ontwikkelen zich alsmaar verder en alsmaar sneller.

Þ Waar ligt de grens als het gaat om snijden in een gezond lichaam?

Door de enorme populariteit ontstaan er veel discussies op zowel maatschappelijke als commerciële vlak in het kader van ethiek. Voorheen werd een ooglidcorrectie veelal vergoed door zorgverzekeraars. Maar ook behandelingen zoals flapoorcorrecties en buikwandcorrecties. Tegenwoordig moet de cliënt hier zelf de portemonnee voor trekken. Hierdoor stelt zij ook steeds meer eisen; denk aan goede begeleiding, service, persoonlijke aandacht, zorgvuldige nazorg, maar ook minimale wachttijden. Hieruit blijkt wederom dat 'kleine' ziekenhuizen de toekomst zullen hebben.

Þ WVTTK

Uiteraard discussiëren wij ook graag met u over andere relevante onderwerpen. Deze kunt u kenbaar maken via bijgevoegde antwoordfax.

Sprekers: o.a. Stefan Kroese (directeur HaaglandenKliniek), Raad van Bestuur MCH (initiatiefnemers HaaglandenKliniek), Drs. W. Roosenburg (plastisch chirurg), Dr. M. Joosse (refractiechirurg) en anderen.

Namens het bestuur van HaaglandenKliniek en het ziekenhuis MCH (Medisch Centrum Haaglanden), hopen wij u 10 maart aanstaande op plezierige wijze te mogen verwelkomen in HaaglandenKliniek.

Met vriendelijke groet,

Stefan Kroese,

Directeur HaaglandenKliniek

Over HaaglandenKliniek

HaaglandenKliniek is een toonaangevende privé-kliniek in Den Haag en volledig onderdeel van ziekenhuis MCH (Medisch Centrum Haaglanden). De kliniek heeft een Oogheelkundig Centrum voor ooglaserbehandelingen en lensimplantaties. Daarnaast heeft HaaglandenKliniek een Cosmetisch Centrum voor onder andere ooglidcorrecties, rimpelbehandelingen, borstcorrecties en liposucties, een Dermatologisch Centrum voor onder andere couperose-, pigmentvlekken- en spataderbehandelingen en een Tandheelkundig Centrum voor gebitsrenovatie d.m.v. onder andere tandimplantaten en mondhygiëne. De kliniek heeft een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC)-vergunning. Ingrepen worden door deskundige en ervaren artsen van Medisch Centrum Haaglanden uitgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne en zeer geavanceerde apparatuur. Zorg en persoonlijke aandacht staan centraal bij HaaglandenKliniek: voor, tijdens én na de behandeling. Meer informatie over HaaglandenKliniek is verkrijgbaar via telefoonnummer: 0800-330 40 50 en op de website: www.HaaglandenKliniek.nl

Kengetallen

Þ Grootte pand: 850 m2

Þ 2 volledig uitgeruste operatiekamers

Þ 4 verkoeverbedden

Þ 8 spreek-/ behandelkamers

Þ 17 eigen parkeerplaatsen

Þ 3 minuten verwijderd van de snelweg; Utrechtsebaan

Þ 2002: Opening Refractiecentrum in Medisch Centrum Haaglanden

Þ 2003: Naamsverandering Refractiecentrum naar HaaglandenKliniek

Þ 2004: Verhuizing HaaglandenKliniek naar Koninginnegracht 94-95 in Den Haag

Þ 2004: Opening Cosmetisch Centrum

Þ 2005: Opening Dermatologisch Centrum (waaronder ook het Huidlaser Centrum)

Þ 2005: Opening Tandheelkundig Centrum (waaronder ook kaakchirurgie)