Gemeente Son en Breugel


Bevolkingsonderzoek borstkanker van start in Son en Breugel

Van 10 maart 2006 tot eind april 2006 kunnen alle vrouwen uit Son en Breugel, die geboren zijn in de jaren 1931 tot en met 1956, deelnemen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker.
Het onderzoek vindt plaats in de onderzoekseenheid op de nieuwe standplaats het Kerkplein voor de kerktoren in Son. Daar worden vrouwen uitgenodigd met postcode 5691, 5692 en 5694. Alle vrouwen die voor het onderzoek in aanmerking komen, krijgen ongeveer 3 weken voor het onderzoek persoonlijk een uitnodiging thuisgestuurd op volgorde van postcode. Zo kunnen vrouwen desgewenst afspreken om samen te reizen.

Opkomst twee jaar geleden
Tijdens de vorige ronde, twee jaar geleden, was de opkomst in Son 84,3%; dit betekent dat 2.024 vrouwen van 50 tot en met 75 jaar hebben deelgenomen aan het onderzoek.
Vroege opsporing
Het onderzoek heeft als doel borstkanker in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. Borstkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Het wordt jaarlijks bij ruim 11.000 vrouwen vastgesteld. Daarvan geneest zo'n 60%.
Als borstkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de kans op genezing groter. Bovendien is dan vaker een borstsparende behandeling mogelijk. Daarom vindt het onderzoek om de twee jaar plaats. Zo kunnen de meeste afwijkingen tijdig worden ontdekt. Het onderzoek blijft echter een momentopname en kan geen absolute garantie bieden. Meer informatie
Voor meer informatie en voor het maken of verzetten van een afspraak kunt u terecht bij het Informatiepunt bevolkingsonderzoek borstkanker. Het telefoonnummer is 040-2140030, maandag t/m vrijdag 9.00-12.00 uur Voor meer informatie kijk op www.bevolkingsonderzoekborstkanker.nl en www.borstfoto.nl