Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Zhaoqin Peng naar WK-dames in Rusland

Nederlands sterkste schaakster Zhaoqin Peng neemt deel aan het Wereldkampioenschap dames dat op 10 maart begint in de Russische plaats Ekaterinenburg. Het WK-dames wordt volgens een knock-out formule gespeeld. De zevenvoudige Nederlandse Kampioene verschijnt samen met 63 andere vrouwen aan de start van het toernooi. In de eerste vijf rondes bestaan de matches uit twee partijen. Bij een gelijke stand na de reguliere partijen volgt een tie-break met versneld tempo. Na vijf knock-out rondes zullen uiteindelijk twee speelsters van 23 tot en met 26 maart uitmaken wie er wereldkampioene wordt.

Peng heeft een zware indeling. Ze moet het in de eerste ronde opnemen tegen de Duitse jeugdwereldkampioene Elizabeth Paethz. De Nederlandse grootmeester heeft zich de afgelopen tijd intensief voorbereid op het WK met haar coach Adrian Mikhalchishin.

ZhaoqinPeng speelt in de eerste ronde tegen Elizabeth Paehtz.

De Bulgaarse wereldkampioene Antoaneta Stefanova verdedigt in Ekaterinenburg haar titel. Andere favorieten voor de eindzege zijn de grootmeesters Humpy Koneru, Pia Cramling en Alexandra Kosteniuk. Mee informatie over het toernooi is te vinden via de site van de wereldschaakbond.

---


---